edward616 發表於 2023-2-17 19:24

littlefat69 發表於 2023-2-17 19:10
我係電腦白痴唔識計幾多, 總之我睇佢應該幾日都下載唔到一首🥲

Down 歌嗰陣右上角會顯示速度😂
講真有3MB/s已經ok
唔好好似K字頭得100KB/s咁
喺朋友屋企見識過,等同down唔到咁濟

littlefat69 發表於 2023-2-18 00:41

edward616 發表於 2023-2-17 19:24
Down 歌嗰陣右上角會顯示速度😂
講真有3MB/s已經ok
唔好好似K字頭得100KB/s咁

我已經睇唔到啦, 因為已經有一年免費vip

milktea313 發表於 2023-3-2 14:49

大家好,我用梗JBL KX180+VM300,最近突然發現唱歌嘅時候音樂會自動變細聲,但一唔唱嘅話就會變返大聲。

我試過用另一套咪駁KX180又冇事,似係VM300問題,想請教吓各位知唔知點解決。

唔該哂大家。

JamieLai@G 發表於 2023-3-4 17:55

大家好,我用梗JBL KX180+VM300,最近突然發現唱歌嘅時候音樂會自動變細聲,但一唔唱嘅話就會變返大聲。

...

用SHURE BLX288/PG58很OK~,之前試過JBL無線咪,感覺一般

AlanA@G 發表於 2023-4-7 01:38

FungKeith@FB 發表於 2023-2-10 15:58
師兄想問下你係咪直接Edifier S2000 MKIII 接落jbl kx200 就出 無再另外加部amp? ...

我係JBL KX200經RCA(紅白)直接駁去Edifier S2000 MKIII。
KX200本身已經唔細力,S2000 MKIII本身係自己有擴音,所以完全唔使加AMP。

AlanA@G 發表於 2023-4-10 10:51

JamieLai@G 發表於 2023-3-4 17:55
用SHURE BLX288/PG58很OK~,之前試過JBL無線咪,感覺一般

JBL係主要做個人自娛算係夠用級數嘅Mic,Sennheiser同Shure先係做出Show同錄音用級數嘅Mic。

AlanA@G 發表於 2023-4-10 12:34

...

你先試扭細返VM300接收機嗰音量(扭接收機嘅音量掣),仲係咁樣就試下將接收機分開插另一個拖板。

avsuperman 發表於 2023-4-10 14:45

最近發覺KKH用唔到Wifi6E(剛换),轉用Lan,直頭hold機,是否幾年前機無法對應

AlanA@G 發表於 2023-4-24 21:31

avsuperman 發表於 2023-4-10 14:45
最近發覺KKH用唔到Wifi6E(剛换),轉用Lan,直頭hold機,是否幾年前機無法對應

目前啲卡拉OK點唱機仲未用到5.0GHz WiFi控制器,而家絕大部份IoT野都仲係用緊2.4GHz WiFi控制器,除非啲IoT配套方案嘅廠清晒舊貨,否則有排換新機仲要焗用2.4GHz WiFi。

(舊2.4GHz WiFi控制器最盡係行WiFi N模式亦即係WiFi4。新2.4/5.0GHz雙模式WiFi控制器先至係行到WiFi AC(5)甚至WiFi AX(6/6E)模式,新控制器成本仲未夠低。行到6GHz模式嘅WiFi控制器短期內都唔使諗會普及到卡拉OK點唱機度。)

JamieLai@G 發表於 2023-4-27 16:52

AlanA@G 發表於 2023-4-10 10:51
JBL係主要做個人自娛算係夠用級數嘅Mic,Sennheiser同Shure先係做出Show同錄音用級數嘅Mic。 ...

用完返唔到轉頭...還原真聲有9成以上..JBL 6成...
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11
查看完整版本: 想請教各位師兄屋企有冇人用緊卡拉ok

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。