se人 發表於 2021-12-14 09:55

1.呢係系列根本唔係特工片,啲動作簡直係啲英雄片咁,應該加入avengers,一個抽贏晒囉,玩晒囉
2.Cinema City JP呢間戲院我上次睇電影之神,就係呢間戲院個天花不停有噪音,嘭嘭聲(唔係音效),仲有個廁所直頭災難級,所以我唔會再係呢間爛鬼戲院睇,送飛都唔會.

leung133 發表於 2021-12-14 11:56

睇完第一二集,畫面設計精美,動作流暢度值得戲院睇完,再買UHD再睇一次{:6_142:}{:6_142:}

FIVESHIBE 發表於 2021-12-14 12:13

1) 有佛地魔嘅加持,想睇冇鼻佬變返做正常人有鼻佬有頭髮嘅演出
2) 鐘意歷史,知道套戲同第一次世界大戰有關,一定會睇得好爽!同埋係皇家特工前傳,之前都有睇開第一二集,冇理由出前傳唔支持

KilRoy@FB 發表於 2021-12-14 12:32

我想睇《皇家特工 : 第一任務》嘅原因
1. 呢個系列一直都有追開,真係好吸引,好想成為佢哋嘅一份子,打鬥場面夠哂精彩,而且特工嘅隱藏裝備既能貫徹紳士嘅優雅,神奇有創意,威力驚人,令我又驚喜又期待。今次係拍前傳,好想知道呢個強大系列背後嘅故事。
2. 今次仲有「佛地魔」加盟,想睇吓佢有返個鼻嘅時候係咩樣😂🙈
👁👃🏻👁

leemanho 發表於 2021-12-14 16:56

1) 個 series 本身就好睇。有點重口味,有點變態,但係又唔核突。Manner makes a man,型。

2) 好想知 Disney 買左 20th century 之後 Kingsman 系列仲會唔會重有嗰 d 重口味同變態野,真擔心,諗起星戰搞成咁,都咪話唔驚。

KleoDora@FB 發表於 2021-12-14 18:19

1) 前兩集我都有睇,Kingsman呢個系列真係正到可以一次過滿足哂我3個願望,超靚英倫風格服飾、華麗又拳拳到肉嘅打鬥場面、我最愛嘅Eggsy❤️👦🏼 最鍾意內外兼修嘅gentleman。

2) 我知道今集拍前傳冇Eggsy,但係會有新嘅女特工,同樣係我嘅「賣飛佛」,仲會講到皇家特工嘅成立、裁縫店嘅起源,當然唔少得每件有型有款、高科技裝備同武器,令人好期待!

jamesj 發表於 2021-12-14 18:22

1, 想偷師學下特工技巧,睇下學完有無機會入行,人工高,出糧準又可免費旅遊

2, 見識行特務秘密武器,無理由佢想到又做到,武器永遠係表面一樣普通用品,其實係羅你命三千

solidsnaker 發表於 2021-12-14 22:21

此集屬於前傳講起源故仔!承著前兩集的佈局鬼馬,道具精奇, 前傳是有更大壓力!希望延續傳奇,保持此系列的特色!作為特務片粉絲,一定要入戲院支持!

sengorliang 發表於 2021-12-14 23:16

1. 帶觀眾追溯歷史和「皇家特工」的秘密源頭,第一次世界大戰也許沒有高科技,惟紳士味繼續濃厚,非常有感覺。好想入場揭開「皇家特工」組織的背景、成立和的誕生,非常期待這系列電影的新前傳。
2. 英式幽默夠多、特務武器夠復古、真功夫與槍林彈雨較多,不斷展示超高科技武器的威力,令人睇得緊張刺激。

JohnHo@FB 發表於 2021-12-15 07:34

第一:陣容卡士強勁有《哈利波特》「佛地魔」Ralph Fiennes、《黑魔后 2》Harris Dickinson、《蘇西的世界》金像提名男星Stanley Tucci、銀河守護隊》金像提名男星Djimon Hounsou,以及前邦女郎Gemma Arterton,期待會擦出什麼火花。
2. 好想知道皇家特工這個秘密組織如何成立,而且每個特工造型都好似精心設計,非常有型,還擁有先進武器,真的很想探個究竟
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 【勝出名單】76送您《皇家特工:第一任務》送戲飛活動

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。