設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

PS3 Street Fighter 4 Joystick 開箱文

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

在論壇得知手掣控捍已出
急不及待完工後到旺角看看

雖和預計的價錢有出入
但疑於手捍出現嚴重炒價
又恐怕賣斷市
所以最終以$8XX入手

拍了一些開箱文照和大家分享一下

外盒比想像中大, 但非常美觀

外盒比想像中大, 但非常美觀

盒背

盒背

規格表, 有連射20回/秒, 3米的usb線, 重2.6kg

規格表, 有連射20回/秒, 3米的usb線, 重2.6kg

開了一面盒, 特典的盒子

開了一面盒, 特典的盒子

另一面的, 全部日文字

另一面的, 全部日文字

特典內的...

特典內的...

出招貼子x2(可惜不是所有人物, 如豪鬼、龍/健的師傅(豪鬼的兄/弟)、最終大

出招貼子x2(可惜不是所有人物, 如豪鬼、龍/健的師傅(豪鬼的兄/弟)、最終大

保護算良好

保護算良好

膠紙保護

膠紙保護

控捍與街機的手感沒兩樣,但移動時仍有playstation一向的'達達'聲

控捍與街機的手感沒兩樣,但移動時仍有playstation一向的'達達'聲

3M長的usb線,還以為是藍牙呢 :P

3M長的usb線,還以為是藍牙呢 :P

Turbo/Home/L3/R3 button

Turbo/Home/L3/R3 button

貼紙上印有的SFIV logo

貼紙上印有的SFIV logo

側身看看, 有一定的厚度

側身看看, 有一定的厚度

全相, 黑襯紅/黄, 很搶眼

全相, 黑襯紅/黄, 很搶眼

面盤上的另一些鍵,排列也順手型上的設計

面盤上的另一些鍵,排列也順手型上的設計

真的很酷!

真的很酷!

評分

參與人數 6威望 +21 收起 理由
nlcc_ + 2
laiho + 2 d相好靚,出game時add你一齊玩啦~
719097 + 5
DVD迷 + 2
mankoo + 6 多謝分享!
wil-wil + 4 你0的相都幾 OK,多些分享下你

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

總結:
以$8XX買一個手捍或許是昂貴一點
但沒有手捍打街霸總是欠缺了一份兒時在機鋪的那份感覺
沒有說值不值得
只有你喜不喜歡這遊戲為大前提

以小弟來說
起初還以為這個要一千元以上
所以$8XX便二話不說購入了

說回手捍/包裝
倒認為很精美
手感一流
放在大脾上玩也相信沒問題(當然要待SF4到手才可真正體驗)
重量也適中
唯一不滿意的算是那'達達'聲了
以及Made in China的小小捍背上的貼紙

暫時來說小弟會以這樣評價這Hori的joystick:
(每項以10粒為滿分)

包裝: 10
外觀: 9
設計: 8
手感: 9
操作: 8
價格: 6        

有說可能SFIV會在二月九日到貨
不知是否屬實
大家要留意了!

評分

參與人數 1威望 +4 收起 理由
wil-wil + 4

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你0的相都幾 OK,多些分享下你既佳作係攝影版!

言歸正傳,個價睇落係貴左0的,但同玩影音一樣,
只要能力負擔得起,真正個價在心中,
自己玩得開心就得!

呢個經典遊戲無個正統手制唔此樣之餘,
仲發輝唔到真功夫!
現在你用乜野 Game 試?
希望 SF4 出左時你再分享當中手感!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

lemonstar 兄,剛剛幫你搵到對手 ... 你地可以 互揪!
還看誰是真正街霸之皇
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=10030&page=1&fromuid=636#pid116955

銀級玩家

thank you wilwil 兄
小弟玩左影相2年幾, 都曾經中毒過
而家退晒燒, 只要部舊機未壞影到自己想要的就ok了

講番SF4, 我真係冇對打gameo係手
係冇駁任何game之下攪下個掣咋
game到手先有得真正share吓個操作 :P

ps. 已在吹水區回左post, thanks for letting me know~ ^_^
ps2. 其實forum內的評分係乜來, 我揾唔到相關資料, sorry & thks >_<'

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

我都訂咗SF4不過冇買呢個大掣
琴晚見信和間間gameshop都有貨
我有sega出比VF5既專用大掣
手感應該唔差卦!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我就唔會買大手制,只買遊戲,不過冇訂到,因為遲d先入貨...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

銀級玩家

叫做我第1隻PS3格鬥game, 又好鍾意SF, 由第一代開始玩
所以入手一個掣
乜掣都ok吖, 出到波, 出到昇就是了~ ^_^
唔介意我水皮, add me 一齊玩吖: Geovalor
到時唔知可唔可以invite play 或者set game room 比自己友friend list 呢~?
好期待!

1萬

副版管

咁影到靚相記住同我地分享下!

其實 forum 內既評分係 ...
比大家對各版友既回覆、分享既肯定同讚償,
雖然唔係對各位有什麼實際既得益,
但係對回覆者或者無私分享既你地作出一少許行動既表示  ,
咁樣,有鼓勵自然令大家開心0的,
且可能帶黎點動力繼續分享自己既心得或所見所聞。

如果善用呢個玩法,個網站可以更熱鬧之餘,
氣氛都會好0的、大家自然更鍾意上黎玩玩,
可能講唔定令部份版友成位好朋友 tim!   
(呢度男士相對較多,咁樣既公仔表達會否斷背左0的)

thank you wilwil 兄
小弟玩左影相2年幾, 都曾經中毒過
而家退晒燒, 只要部舊機未壞影到自己想要的就ok了

講番SF4, 我真係冇對打gameo係手
係冇駁任何game之下攪下個掣咋
game到手先有得真正share吓個操作 :P

ps.  ...
lemonstar 發表於 2009-2-8 01:28

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

叫做我第1隻PS3格鬥game, 又好鍾意SF, 由第一代開始玩
所以入手一個掣
乜掣都ok吖, 出到波, 出到昇就是了~ ^_^
唔介意我水皮, add me 一齊玩吖: Geovalor
到時唔知可唔可以invite play 或者set game room 比自己友fr ...
lemonstar 發表於 2009-2-8 01:39

可以上Palystation Network 買"Super Street Fighter® II Turbo HD Remix "玩住先,售價$76