設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 版聚第二回之-SHOW前花絮

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

版聚當日,除咗幾位版主,我係最早到場o既版友,就等我講講開SHOW之前o既少少花絮.
話說版聚當日,我剛好放假,當知道有幸出席之後,就膽粗粗,咋咋帝帝,問吓wil兄有無嘢幫手,實質其實想去偷吓師,學吓嘢,點知wil兄話唔駛幫手不特止,仲話有興趣就一齊上嚟玩吓,認真唔話得!雖知我咩都唔識,上到去盞阻頭阻勢,但係wil兄居然無拒絕,梗係食住上啦!
wil兄透露,當日四點,會聯同roy兄,線王hintel,做setup同準備,於是我就準時四點去到會場,慌死錯過咗D乜嘢咁,點知一上到去,三大版主已經坐晒o係度等埋位,的確盡責 ,我坐低同大家寒暄幾句後,見到熊貓兄行出行入,原來已經搬緊機清緊場......
不一會,KK兄要入去開始set畫面了,眼見roy兄同線王又入去,我梗係唔知醜跟埋入去啦!set機無耐,KK兄見我抱有懷疑眼光,居然自動提出,問駛唔駛佢講解吓咁話,嘩~! 幾難得有咁o既機會先得架! 梗係話好啦!KK兄好細心咁講解,每個步驟都清清楚楚,不過老實講,我唔係好知佢做乜?浪費咗佢一番心機,真慚愧......
搞吓搞吓......咦~!roy兄好似有D唔耐煩喎? 哦~原來KK兄為咗講解,嘥晒D時間,搞到roy兄唔夠時set聲了!再一次慚愧......
set完畫面,KK兄就攞咗隻TOP GUN出嚟試,效果我唔講喇,我唔多識睇,費事誤導大家,留返俾其他師兄講......
到roy兄出馬了!睇見roy兄隨手就攞起個remote,係咁篤係咁篤,手法純熟得令人嘆為觀止! 今次roy兄無咁笨了,完全投入於setting之中,我問佢問題佢都唔得閒答(下次記得答返啊! ),搞掂完九聲道之後,輪到最難搞o既超低音,roy兄於是乎攞出一早準備好o既私伙DVD演唱會(Alison Krauss & Union Station Live),用自己聽慣o既碟嚟set,自然更得心應手,無奈時間一分一秒咁過去,始終未能達至roy兄心目中o既水準,都係我 ,再三慚愧......
其間,小瑟兄到了,同大家打過招呼後,到線王攞出佢o既私伙(功夫熊貓),大家當晚只係試咗一陣,我就試足幾個字! 真幸福! 試逃獄一段,試咗幾分鐘,大家都覺得怪怪地,硬係爭D咁?原來又係night mode累事! 熄咗night mode之後,大家即時醒晒!跟住又試咗赤壁2,又開部XBOX360打街霸,同roy兄,線王切磋幾鋪之後,已經係七點幾了,各版友都陸陸續續報到,無幾耐......版聚第二回:< Post76 與你試盡安橋新世代高清擴音機>正式開始......之後o既內容,好多師兄都講咗,唔多講了~

(P.S.好耐無作過咁大篇文了!)

評分

參與人數 14威望 +68 收起 理由
lemonstar + 2 nice sharing! any photos?
girbaud + 1
HP2210 + 4
小瑟 + 10
avmilk + 2
Kelvin + 8
Roy + 10
粟米湯 + 1
chrisfd7695 + 2
aegysd + 6
ming + 10
wil-wil + 6
hintel + 4
maner394 + 2

查看全部評分

亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

講得好..........

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

講得好..........
maner394 發表於 12-6-2009 23:43

你意思係我真係阻頭阻勢
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

你意思係我真係阻頭阻勢
245141525 發表於 2009-6-12 23:45

心照啦.........

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

你意思係我真係阻頭阻勢
245141525 發表於 2009-6-12 23:45

一定唔係啦
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

講得好 x 2 
其實我都是行行企企最多都是幫roy兄拉回個門布(入去show room個)
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝分享

1萬

黃金玩家

我都係行行企企......

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

個然有心學、用心的文章、抵加分!

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

多謝分享