設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Raphael

[AV擴音機] 旺角花園大廈一樓 "盈富" 買 onkyo 876..驚嚇度達 100%

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

相信佢唔會怕
因為就算 onkyo 無俾貨佢, 佢大可以一句 "我向友好舖頭攞貨" 就無問題

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

試下先啦....你連咩籍口都同佢地諗埋......
試都唔試又點知呢?唔得咪當發洩下囉!剷佢斑PK都好丫
報警時不妨講大D,你話佢地拉閘凶你都得
佢話你知道係陳列品你都可以話佢賣賊贓拉閘凶你
大家鬥UP啫!我估你可能係斯文 ...
laiho 發表於 2009-7-6 16:20

師兄好絕.......

鉑金玩家

左諗右諗, 小弟而家都唔打算買過另一部新機嘞.........因為小弟最近先至搬完屋, 駛咗唔少錢, 實在唔能夠再亂花錢
(反而小弟既太太贊成小弟買過另一部新機..........呢點有啲出乎意料)

而家唯有寄望 onkyo 方面, 能夠仔細地將部機每一個部份都 check 清楚, 將有問題既地方維修 / 更換好, 將佢整到好似新機咁, 俾小弟可以安心咁去用啦.......... (雖然心入面始終都有條刺......鬼叫小弟窮咩, 無計)

同時, 東方日報嗰邊已經有人接觸小弟, 攞咗今次事件既相關資料, 話幫我跟進 ; 希望佢地傳媒能夠發揮力量, 阻止呢啲不良銷售手法啦......... 咁小弟今次做犧牲品, 都總算有返少少價值

(突然有少少 "妄想".............諗梗 onkyo 既然唔可以為小弟換機, 唔知又可否容許小弟補錢, 換一部 906 呢.........? 小弟唔介意俾多幾千蚊, 換一部全新而又 upgrade 既型號)

鉑金玩家

我部投影都係佢道買的.好彩投影機有工作timer睇到係新機,不過有下文:
就係對JBL座地喇叭佢比陳例品貨我.因買時新居未裝修好所以就係小弟公司貨倉收貨.過左幾日有時間驗貨時發覺有一隻喇叭蕉插位(唔係全新反光)好似放 ...
skeung 發表於 2009-7-6 19:22

師兄千祈唔好咁講........
係小弟近來運滯, 唔好彩遇到呢間商店啫..........
就算師兄先前已經公開過你既遭遇, 小弟亦依然會中招 ; 因為小弟完全係一個初學者, 買野之前根本無諗過要上 forum 問過各位師兄
從今開始, 小弟每逢買野之前, 都一定向各位師兄請教過先再決定

鉑金玩家

我同個fd上個月原本係佢地度睇中對喇吧,想等天氣好啲就去買,咁之後有一晚收工心血來潮霧雨自己出去睇多次想買果對喇吧(淨睇無試),睇睇吓就聼同見到一個男人欏咗對喺佢度買ge喇吧(JBL)返嚟話有少少問題,咁我 ...
Hibikisaru 發表於 2009-7-7 01:56

睇師兄咁講, 似 "社團" 多過似影音舖喎~ 咁惡都有..........

鉑金玩家

Raphael,都按你既意見開過帖置頂,等大家以後買野都可以睇到相關資訊!

全港影音店黑名單事件簿總覽 ... (不定時更新)
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1 ...
wil-wil 發表於 2009-7-7 02:04

師兄設立呢個置頂 post, 實在造福唔少好似小弟一樣既新手
希望以後所有 76 既朋友都能夠免於受騙, 可以好好享受用血汗錢換來既影音樂趣!

鉑金玩家

唔覺唔覺.....估唔到呢件事居然會去到有 over 20000 個 click

鉑金玩家

小弟仲未上飛機 (不過, 過多一陣, 小弟都要出門去機場嘞)

啱啱今晚 "東方" 致電小弟, 話舖頭方面回應, 認為可 "酌情處理", 換過另一部機俾小弟, 於是小弟致電舖頭方面..........

小弟表明, 今次事件已經令我對佢地無信心, 希望退錢了事 ; 但對方表明, 佢地唔能夠咁做

小弟於是再問, 如何換貨 ; 對方話我拎部機落去佢地舖頭, 佢地換另一個牌子俾我 (對於呢一點, 小弟好有保留)
對方話, 小弟 "推動" onkyo 唔俾貨佢地, 所以佢地唔會有 onkyo 換俾我

小弟之後表示, 我差唔多要出埠, 要下星期先返 ; 對方就話, 機價日日跌梗, 下星期部 onkyo 仲值得返幾多, 可以換返乜野機, 佢唔保證

小弟認為, 而家既然無可能換到機 (因為小弟差唔多要出機場), 唯有下星期返嚟先再算 ; 不過, 小弟覺得佢地唔換 onkyo 俾我的話, 我就好大機會唔接受佢既 offer....... (因為小弟喜歡 onkyo)
大家覺得如何?

對話當中, 對方不斷重覆, 話小弟搞大件事, 搵報紙傳媒, 好無聊, 因為佢地唔會怕呢一招
又話小弟令佢攞唔到 onkyo 既貨, 令佢好煩燥
仲話小弟喺網上開佢地既舖頭名, 令佢好唔高興
仲話係小弟自己整爛部機, 佢根本無責任 ; 佢一萬幾千唔放在眼內, 只係免得煩擾, 先至換機俾小弟

小弟都唔同對方爭拗咁多 ; 反正明知佢唔會承認部 onkyo 係陳列品, 講多無謂

鉑金玩家

既然小弟而家已經有一個折衷方法, 可以解決部機既問題, 咁小弟無謂要佢部唔知乜野牌子型號既機
一陣佢俾部 denon 入門級既機同我換, 我盞俾佢吹漲

呢一次, 小弟當受一個教訓, 學識買野要問過師兄, 同埋學識呢間舖頭既手法!
希望以後唔會再有師兄好似小弟咁, 跌入呢個陷阱

鉑金玩家

各位朋友, 小弟要出機場嘞............下星期再見!