設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 睇完今晚嘅試聽會

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
睇完今晚嘅試聽會,真係多謝哂咁多位版主/有份幫忙落手落腳嘅大哥大姐,俾我哋一個咁難得嘅機會。辛苦哂,再一次

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

真係多謝哂咁多位版主,俾我哋一個咁難得嘅機會認識一班網友及試到多種線材
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

真係辛苦哂咁多位版主.
*fortress 好似有10% 回饋(渣打). 買607係時候喇.
走了........永遠懷念[華都冰室]既紅豆冰

進階玩家

HI ... 係我呀 ... 坐係最前o既一位呀 ...
真係好多辛苦晒好多版主... 俾我感受到 607 - PIIz o既效果 and "地球毀壞密碼" ... 真係好正, d 聲音真係好立體 (尤其係落雨個段, i.e. 第一段 '飛機失事', d 雨好似落係自己身上) ... 攪到我都想問隻 "地球毀壞密碼" o黎睇 ... 試下自己套 5.1 去到咩 level ... haha ... 都係等佢減價先 la ... hehe :)

而我就最多收穫 ... 因為問o左好多版主 & rlwk2009 ... 係線材 & amp setting 上o既o野... 真係好多謝你o地耐心o既為我解答 ...

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

多謝咁多位版主同我地試左咁多比較出黎
我真係估唔到''波兒''都試到(去到'動L'位都不禁心裹'動L'左一次)
今次去完就真係要自己面對現實,我隻十真係要退下來了.........

高級玩家

辛苦哂咁多位版主,
可以試到唔同的線,
最重要可以知道607的實力有幾多。

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

好多謝小瑟, 多位版主, 熊貓哥咁落力又詳細作出各項測試, 解答, 落毒

試完咁多段片, 比較深印像包括:

地球毁滅密碼 -- 墮機一段, 畫面好細緻, 好勁, 但超低音 SET 得勁得濟, 好壓迫.
Die Hard 4 -- 隨道大炒車, 睇到線材重要性.
久石讓音樂會 -- 天空之城, 非常 impressive! 杜比 Pro-logic IIz O係呢段發揮得淋離盡致, 真係好似置身 concert hall 咁. 但畫面好似有少少 out focus 咁, 定係我眼花.

真係一次好好O既體驗.

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我比十個'珍'!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

RE: 睇完今晚嘅試聽會

好多謝小瑟, 多位版主, 熊貓哥咁落力又詳細作出各項測試, 解答, 落毒

試完咁多段片, 比較深印像包括:

地球毁滅密碼 -- 墮機一段, 畫面好細緻, 好勁, 但超低音 SET 得勁得濟, 好壓迫.
Die Hard 4 -- 隨 ...
zz9999 發表於 2009-7-14 00:02

個 Sub 仔真係嘛嘛,濛濛地。久石讓隻碟真係好多時都 out focus。

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

多謝咁多位版主同我地試左咁多比較出黎
我真係估唔到''波兒''都試到(去到'動L'位都不禁心裹'動L'左一次)
今次去完就真係要自己面對現實,我隻十真係要退下來了......... ...
yin206 發表於 2009-7-13 23:41

我反而覺得波兒唔開 PLIIz 效果更好, 人聲定位, 結像較好, 開左 PLIIz 後定位升高至幕中間,
但人聲拉得較散. 可能其他師兄有唔同見解.