設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 【高清打機演試會】報告及意見調查

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

首先,再次多謝大家踴躍支持同出席 post76 搞既第一次既打機會! 更加要多謝 Onkyo 同 Xbox 除左提供技術支援外,仲送出咁多禮品。當然都要感激豐擇借出場地協助,同埋全港一大打機網站 HKCC 既頂力配合!

今次呢個活動可以話非常咁熱鬧,呢種咁刺熱氣氛就連颱風 莫拉菲都給引左過黎,真係驚佢趕得切 ... 好彩最終大家打爆機後佢先到場,咁先就唔洗擇日從賽。

講時講,初初以為對住香港一大打機網站高手,多數一面倒,點知 Gulu 兄 原來都係高手中既高手,為 post76 爭光 ~ 贏取街頭霸皇 4 既盟主。佢到個份大獎唔野少架! 呢份係最新款對應任何 Onkyo 擴音機既 Onkyo UP-A1 iPod 機座 ,聽講仲係剛剛昨天到步,市面上都未有得賣。
其實今次為 post76 出戰既呢班兄弟,個個表面上就話唔識打 、點樣 差勁,原來個個臥虎藏龍黎! 所以成績確實嬌人。除左提過 Gulu 既威水事之外,為大家義務攝影既 lemonstar 成績亦都唔野少,GOW2 只係略有閃失之下先屈居亞軍,其他版友都一樣贏到禮品返歸 ... 恭喜晒!

街頭霸皇 4 (SF4) 比賽結果及贏取禮品
第一名:   Gulu            ~ post76  ... 最新 iPod機座 Onkyo UP-A1
第二名:   Yau988        ~ HKCC    ... Onkyo USB萬用刀
第三名:   阿力             ~ HKCC    ... Onkyo 休閑袋
第四名:   245141525 ~ post76  ... Onkyo護理套裝
第五名:   JKC710        ~ post76  ... Onkyo護理套裝
第六名:   lemonstar     ~ post76  ... Onkyo護理套裝

戰爭機器 2  (GOW2) 比賽結果
第一名:   zack             ~ HKCC    ... GOW2 X Figurine   及
                                                      Xbox Live arcade 遊戲:
                                                      - CellFactor:  Psychokinetic Wars
第二名:   lemonstar     ~ post76  ...  Xbox Live arcade 遊戲 - CellFactor:  
                                                      - Psychokinetic Wars 及
                                                      Xbox 360 背包
第三名:   taiout            ~ HKCC    ...  Xbox 360 背包

講真,呢個打機活動又真係好開心 ... 首先大家打左招呼互相認識過兩個網站既網友後,Onkyo 既熊貓就出黎講解今日比賽時點樣利用到 TX-SR607 附設既 DSP 幾個遊戲模式去享受打機既樂趣,跟住 唔知代表 HKCC 定 post76 既定兄就更細心,準備好遊戲比大家感受當中加入 DSP 遊戲模式既包圍感。接住到左大家非常心急係 100 吋投影加咁正影音毒氣室裡面開戰對玩既 SF4/GOW2 既時間。

我見平日各師兄講影音野就頭頭事道,原來打起 SF4/GOW2 黎都唔少野! 加上活動當中,大家你一言、我一語;你吋我時、我又撐佢,咁就過左一個開心既下午。而且每位到場既參賽、觀戰既版友同老板 (賢內座) 及家屬,個個都可以得到 Onkyo 及 Xbox 送出紀念筆、水壺及 48 小時 Xbox Live 試用資格,跟住連答問環節又係有禮品送,所以今次真係皆大歡喜。

仲有呢個活動令我更認識 Xbox 就係 ... 佢地產品市場經理 Ricky 講解今日已經帶領機壇既 Xbox 資料、其下遊戲種類、將會推出既幾個大作。聽埋試片後,真係好想快出就可以買黎慢慢玩! 多謝 Ricky 比到咁既相關資訊我地,希望往後一有更新既遊戲消息時,都可以提供到比 post76 版友。講開版友,都要多謝 JKC710、Let-Go、245141525 及 lemonstar ,佢地上午 11:30 左右已到達會場幫手做準備及拍攝工作,
THANKS!

我就簡報完,相信小瑟搞好相既時候都會放上影音 Blog,到時大家記住留意! 不過呢個活動其實未完晒,因為 Onkyo 見到上次大家玩後報告咁精彩,所以今次決定如果邊個出席版友既報告都寫得咁好、又或者無出席既版友都一樣回應得咁出色既,佢就會揀選兩位最優秀既分享或回應,送出少少紀念品,所以大家唔好錯過!

最後麻煩奈大家回應上面個簡單意見調查,有你地既 feedback, 我地下次再搞活動時可以作出更好更正既改善,謝謝!

------------------------------------------------------------------------
有你既支持,就係我地最好既推動力,齊齊參予
FUN ... post76.com

多選投票: ( 最多可選 3 項 ), 共有 16 人參與投票 查看投票參與人
33.33% (8)
8.33% (2)
0.00% (0)
29.17% (7)
4.17% (1)
0.00% (0)
25.00% (6)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

雖然我只係觀戰冇落場~~但只係嚮後面睇到感受到套 av 帶比我地果種震撼感,而且仲有個咁大既投射..真係~冇得頂~~
因為我遲左到~~我一到已經開始左 sf4 對戰~~
我最初上到3樓都唔知邊到先係..但唔夠 5秒已經有好多歡呼聲話比我知~就係果塊黑布入面~
一入到去~好有戲院 feel ~(用戲院打機~真係殺死人~哈哈~~)
聲音震撼~畫面清晰~~氣氛一流~~~真係好正~~~哈哈~~
下次再有聚會~我都會儘量參加~~~

進階玩家

好开心的report wor!!
support support!!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

琴日真係好開心, 各位師兄有機會大家再玩過~

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我反而想知有多少人打gow2

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好吸引

1萬

副版管

連埋 Onkyo 熊貓原本應該有 10 人,後來有兩位 post76 版友報左明又無確認、一位工作關系遲左出席玩唔到;HKCC 個邊都有人失場,最後只得 6 人。

我反而想知有多少人打gow2
civiclau 發表於 2009-7-19 15:44

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

最奇係有幾個人報左到,到比賽時又無左人,唔知去左邊!

高級玩家

可惜要開工,來唔到。