設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[電源線] 終極之硬 (Oyaide EE/F-S 2.6 power cord)

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

之前一路都用緊條x25餵隻Oyaide mts-6, 加返部oppo 93喺房之後, 個股市就開始狂插, 美元個款唔係好掂, 好驚日本嘢會不斷加價, 所以唔理三七廿一就入咗條Oyaide EE/F-S 2.6先, 橫掂第時搬屋都要搵佢餵隻sine 30a, 咁就開始試整下呢條終極之硬喇!!

以下係今次材料, 經過上次做2.0經驗, 今次打死我都唔會用mk頭, 所以超重本又係驚日元升既情況下買咗古河白金英頭, 秋姐度買&(), 屈機320i尾都係秋姐到買!(*, 條2.6就喺ssp高x買!*)呎

用界刀開皮, 裡面結構同2.0基本一樣, 有張紙包住, 裡面有銅片, 銅線, 做尾全部唔要

再開第二層皮, 裡面一堆尼龍繩既物體

開線, 呢條嘢真係粗到呢...妹妹見到都真係不行了~~~

入好尾之後就包熱縮膠, 其實都無乜難度, 係條單支銅同個尾插既口唔係差太遠, 線開長少少會易啲搞

跟住就妹仔差啲貴過主人婆既古河白金英頭, 咁貴點都要影多幾張相!!

個頭同屈機尾都係分上下部份, 下部份可以用螺絲鎖緊

入線位造工真係無得頂, 個螺絲係2邊頂死, 唔驚好似屈機頭咁螺絲扭得太多會走位, 換屎都係呢個位

整多張腳位先, 咁貴點都同自己講, 造工用料點都抵返條數...

又開皮, 個頭要做屏敝, 塊銅片要留

連埋裡面條散芯銅線一齊做屏敝

包返熱縮膠又靚仔又安全

呢邊其實仲易入過屈機尾

成條完成圖

試後感:
宜家將條2.6換咗x25放落mts-6, 之前用x25放拖係因為想要佢分析力, 不過自從做多條比93之後, 拖板係咪用x25已經無用, 反而力水係差啲. 宜家用2.6, 直情係水到渠成咁, 要幾多力有幾大力, 而且同之前2.0既感覺唔同, 因為我連埋粒ip2鍍銠屎一齊煲, 啲聲唔會好似之前做比ivan兄既2.0咁粗, 有水之餘仲厚實, 感覺唔錯!!
當然呢條咁粗既嘢, 根據king sir提示都起碼煲返一二三百粒鐘先得, 到時搬得屋比sine 30a用真係無得頂!!!

多謝觀看!!!

評分

參與人數 18威望 +179 收起 理由
liclic + 10
lemonstar + 10
rlwk2009 + 10
tanglapyan + 10
bon1468 + 9
jt24 + 10
raymond430 + 10 精品文章
minimoai + 10
KUNGKUNG + 10
alfredmyc + 10
KING + 10
Vader + 10
te2370 + 10 靚仔到呢~
ivanyiu + 10
pinkspider + 10
edlsang + 10
plnl88 + 10
joelkw + 10

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

個古河頭睇倒都流哂口水~~

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

個古河頭睇倒都流哂口水~~
joelkw 發表於 2011-9-4 23:40

個頭真係好好, 係我做過既頭尾裡面最靚仔!!

唔知做乜又出多一次相出嚟既, 9爺救命呀!!!!!

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

之前一路都用緊條x25餵隻Oyaide mts-6, 加返部oppo 93喺房之後, 個股市就開始狂插, 美元個款唔係好掂, 好驚 ...
ykluk 發表於 2011-9-4 23:35

個古河頭睇倒都流哂口水~~ +1
就黎中毒了。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

個古河頭睇倒都流哂口水~~ +1
就黎中毒了。
plnl88 發表於 2011-9-4 23:47

我忍忍忍忍忍............

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

joelkw 發表於 2011-9-4 23:53

忍ING~~~~~ 中!
係咪有隻鍍銠架?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄,而家算好了.
以前買線好煩的, 得mk頭, 而家起碼有古河先.

不過師兄唔好開心得咁早, 以小弟經驗計, 要真正令到佢有100%水準, 一定要文武火煲佢最少500個鐘

3萬

白鑽玩家

joelkw 發表於 2011-9-4 23:53

joelkw兄你用咗ms頭啦, 無啦啦唔使換, 個分別唔會話天同地咁遠, 你煲好之後換屎仲有效果!!
不過我見你宜家係2.6直插amp, 會唔會粗聲同恒?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

係咪有隻鍍銠架?
plnl88 發表於 2011-9-4 23:59

重有隻鍍金, 平D~~
鍍銠就唔知啦~~

3萬

白鑽玩家

係咪有隻鍍銠架?
plnl88 發表於 2011-9-4 23:59

好似有隻普通嘢, 黃金同白金...