設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 8/10/11 Pioneer 試影會後感

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

第一次參加76活動,很高興與其他ching 一起試影,尤其是這種由日常早晚也接觸既網站舉行,感覚很大家庭,又能與平時只網上吹水交流既各Ching 見面,係其他如影音展試影會不能相比既親切感!

全程試了約六七段片,Pioneer既音埸感、KEF及BW喇叭表現、現埸試音環境,聲音方面比我預其更加出色,比電影院音效更能体貼地滿足各人的耳朵,調教令人舒服地伶聽片中表現中低音,尤以狂野極速5及變形金剛3內飛車engine聲和環徊聲,真係一個字:正!

在畫面方面,在投出120'畫面下幹靖伶落,自然真實;再以老變3表現出那種機核綱鐵感,應該係部bdp及Sony 投影機發揮出黎!但唔知係咪睇慣無記鮮艷劇集或戲材未run-in好,比小弟感覚係差一點銳利立體感及黑位未夠細緻!

再多謝大王及term section花了不少時間籌備及setup,和出色風趣主持,望能參與以後76有啱既活動,多謝!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +10 收起 理由
R.C. + 10
rayzine + 10
rlwk2009 + 10
edlsang + 10
wil-wil + 10 + 10 Good Sharing!
chhanthony + 10

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

8/10/11 Pioneer 試影會後感

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

HI 明步兄, 你原來係呢邊出野呀~~呵呵~~~ 點呀, 出左相未呀?? 我要惠比壽呀~~~

我都話架啦, 老變三果野"樓爆座樓", 真係好堅好堅, 好估佢唔到可以出到呢種咁既定位呢~~

希望周立出港版時, 可以好好睇睇, KEEP到個汁數啦~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

HI 明步兄, 你原來係呢邊出野呀~~呵呵~~~ 點呀, 出左相未呀?? 我要惠比壽呀~~~

我都話架啦, 老變 ...
小瑟 發表於 2011-10-8 21:51

大王,喺大版凳出這個post攪左成晚,仲麻煩到其他ching真係唔好意思

用連拍影左勁多吉澤,汁完相回復元氣再寫過,多謝支持

另pm,pls check!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

點解唔用 m.post76.com ? 好過大板凳!

大王,喺大版凳出這個post攪左成晚,仲麻煩到其他ching真係唔好意思

用連拍影左勁多吉澤 ...
perrybeckham 發表於 2011-10-8 22:33

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

M.POST76.COM UPLOAD唔到相麻~~
我依家明點解你出左咁多個POST勒~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

無情916

76 榮譽VIP勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

你們就好啦....
我在大馬...好少有試影會

生活的脚步匆匆,您可能没有旅游的闲遐,也可能没有歇息的心情,
可是,我們却不能没有音乐没有梦。

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

一大班影音迷係個網由朝吹到晚,自然變晒老友記。所以再搞埋影音活動,出黎時基本都好熟,係一個一齊 gathering 既影音吸毒會,氣氛點會唔好!?

第一次參加76活動,很高興與其他ching 一起試影,尤其是這種由日常早晚也接觸既網站舉行,感覚很大家庭,又 ...
perrybeckham 發表於 2011-10-8 21:06

1萬

副版管

我地係香港開創影音活動文先河既網站,所以年中搞唔少! 單講呢幾個月影音產品出羅既季節,我地更加三個月內辦 12 個活動!  如果黎開香港就報名玩下,感受下個中樂趣!

你們就好啦....
我在大馬...好少有試影會
kenjilai916 發表於 2011-10-8 22:47

星級玩家

M.POST76.COM UPLOAD唔到相麻~~
我依家明點解你出左咁多個POST勒~~~
小瑟 發表於 2011-10-8 22:41

一大班影音迷係個網由朝吹到晚,自然變晒老友記。所以再搞埋影音活動,出黎時基本都好熟,係一個一齊 gathe ...
wil-wil 發表於 2011-10-8 22:47

麻煩到兩位版管及Ricky兄再次感激!