設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[演唱會] 《G.E.M. GET EVERYBODY MOVING 2011演唱會》小評

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
《G.E.M. GET EVERYBODY MOVING 2011演唱會》戲院版

等左個多星期, 今日終於等到 G.E.M. 既演唱會係大銀幕上映播放. 係搭車
前往戲院途中, 我心裡不斷問自己會唔會失望呢?

演唱會 Opening 由 "想講你知"展開序幕, 當中每一首歌亦牽引在場觀眾情緒,
特別既係, 當 G.E.M. 演繹一首佢自己好鐘意Beyond樂隊一首經典名曲時, 除左
個首歌好聽之外, 發覺她亦唱得非常好投入, 一時間令我感動起來!另外亦需要
留意唱片監制兼結他人 Lupo Groinig, 當中一段 Solo, 看起來令我亦震奮不少!

G.E.M. 今次 "Get Everybody Moving" 演唱會採用三面台設計, 令拍攝單位
更加容易拍到更好效果, 而整個畫面氣氛亦比一般其地歌手特別, 比人一種有
外國Rock味得黎而又有日本味道既演唱會. 整體演唱會歌曲編排看得出係精心
安排過, 亦正對應阿 G.E.M. 早前說過佢地個種 Team Work 精神, 上至佢經理人 Tan,
唱片監制 Lupo Groinig, 甚至服裝設計及一班Dancers, 每人也努力用心地做好自己
崗位, 務求將最精彩既 G.E.M. 呈現給大家眼前.  

黎緊今次既 DVD 及藍光版, 主要拍攝集中係 G.E.M. 5 月 Part 1 既演唱會,
係剪接部分亦花了差不多半年時間去制作, 而特別既係, 我看完之後
總覺得似 MV 般精彩, 同時亦富有電影感, 當中每當 G.E.M. 唱緊歌既時侯,
亦拍攝到 Fans 既投入表情, 令我看起來也像他們般投入! 不得不提下各位,
當你購買左DVD或Blu-Ray版欣賞緊既時候, 不妨話我知大家聽唔聽到好似
去左現場聽到觀眾既掌聲? 究竟掌聲係從你後置喇叭發出定係從你心中發出呢?

今次 "Get Everybody Moving", 令我最驚訝的是雖然年紀輕輕的她, 但我看到的
舞台經驗絕對比得上當今任何一位天皇巨星! 這麽年輕的她, 黎緊一定有很多很多
時間在音樂上有更大既發揮空間, 有更大的成就!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
SonSon + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

師兄講到咁正!
今次真係要買碟支持下呀!
買4K Blu Ray係一條不歸路,絕對冇收手嘅一日,
4K Blu Ray係我嘅精神食糧,絕對冇滿足嘅一日。
Speaker:Samsung 5.1.2 Soundbar HW-Q800B
TV:LG 55B1
BDP:OPPO 203

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

《G.E.M. GET EVERYBODY MOVING 2011演唱會》戲院版

等左個多星期, 今日終於等到 G.E.M. 既演唱會係大 ...
Ken704 發表於 2011-11-14 00:59

由於 KEN SIR 係 G.E.M. 的忠實 FANS,
所以佢既評價絕對中肯, 可信度極高, 佢隻簽名 BLU RAY 我買硬~

黑鑽玩家

所以佢既評價絕對中肯, 可信度極高, 佢隻簽名 BLU RAY 我買硬~ {: ...
命硬好人 發表於 14/11/2011 12:17 PM

而家有78個師兄支持,希望搞得成啦!
買4K Blu Ray係一條不歸路,絕對冇收手嘅一日,
4K Blu Ray係我嘅精神食糧,絕對冇滿足嘅一日。
Speaker:Samsung 5.1.2 Soundbar HW-Q800B
TV:LG 55B1
BDP:OPPO 203

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

所以佢既評價絕對中肯, 可信度極高, 佢隻簽名 BLU RAY 我買硬~ {: ...
命硬好人 發表於 2011-11-14 12:17

中肯嗎?

1萬

三潮玩家

師兄講到咁正!
今次真係要買碟支持下呀!
timchan 發表於 2011-11-14 12:12

音樂既野, 每人感受唔同!

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

命硬好人 發表於 14/11/2011 12:17

一睇就知除咗屋企老闆外,G.E.M.係Ken Sir第二愛啦

1萬

三潮玩家

一睇就知除咗屋企老闆外,G.E.M.係Ken Sir第二愛啦
SonSon 發表於 2011-11-14 12:36

You are my Second Lover !

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

You are my Second Lover !
Ken704 發表於 14/11/2011 12:38

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

中肯嗎?
Ken704 發表於 2011-11-14 12:21

以fans黎講好中當肯