設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tickle

[喇叭組合] 買ProAc 喇叭, 邊到 平, 靘, 正?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Can you wait for another 7 months?  Price can be beyond your imagination at 2 days before Chinese New Year's Eve with cash and immediately take-away (somewhere with stock, not Michael however)

黑鑽玩家

calcal 發表於 2014-5-8 21:54
邊個staff同你咁講? 可以形容下嗎?

上次我去試聽對1sc個戴鴨舌帽sales都有直接報價俾我. 價錢我唔知叫唔 ...

我無問佢點稱呼, 但肯定唔係後生仔
因為有個後生仔座左係到玩電話 (應該係你講果個)
佢無理我

所以同我傾果個係個中年嘅叔叔, 不太高,
我未幫襯過米高, 唔知個個會唔會係老細?

黑鑽玩家

FelixTheCat 發表於 2014-5-8 22:14
Can you wait for another 7 months?  Price can be beyond your imagination at 2 days before Chinese Ne ...

Ching 可否講得詳細d? 可PM我

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問米高係唔係即是德發地下?如果係,完全明白師兄感受,上年六月睇中CA,去問價,佢反問你係唔係今日買先,我話價錢啱咪即買,佢反問我想乜價,打死都唔肯報價,大佬,究竟係你sell我定我求你,我知佢地好生意唔志在,但可否專業一一點及尊敬自己份工。跟住二話不說即閃,最後過幾日在銅鑼灣買了整套Amp連喇叭連cable,明知不是最平但態度專業。從此永不入德發地下那間

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ww1338 + 10 + 10 過來人,親身體會。

查看全部評分

黑鑽玩家

mdo 發表於 2014-5-8 23:28
請問米高係唔係即是德發地下?如果係,完全明白師兄感受,上年六月睇中CA,去問價,佢反問你係唔係今日買先 ...

mdo Ching
咪就係德發地下呢間
成過個程就係咁啦
完原係一模一樣, 強調多次係一模一樣
好似要乞佢咁,
係咪我講幾多, 你都做到先

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
frankpoon + 10 + 10
manblood + 10 + 10
ww1338 + 10 + 10 過來人,親身體會。

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

PM sent.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

tickle 發表於 2014-5-8 23:42
mdo Ching
咪就係德發地下呢間
成過個程就係咁啦

我上次睇中CA 351R,想玩嘢話五舊水,但懶得浪費時間同佢玩,最後過銅鑼灣,幾好招呼,同我搬機搬喇叭試機,結果我幫親佢萬伍蚊,明知唔係最平但覺得服務值。有趣的是,最近在添置低層經歷一模一樣經驗,不知所謂

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

tickle 發表於 2014-5-8 22:41
我無問佢點稱呼, 但肯定唔係後生仔
因為有個後生仔座左係到玩電話 (應該係你講果個)
佢無理我

中年叔叔應該得一個. 唔知係咪老細.

問佢幾次野禮貌又ok窩. 都有直接報價. 可能變左了...

黑鑽玩家

calcal 發表於 2014-5-9 00:33
中年叔叔應該得一個. 唔知係咪老細.

問佢幾次野禮貌又ok窩. 都有直接報價. 可能變左了...  ...

我強調我唔係講佢有無禮貌問題
我係講間舖嘅服務態度有問題
大那那攞兩萬買嘢,係咪報個價,等個客唸清楚都唔得
啱價就買,唔啱價咪走囉,
"你話啦,你話啦",玩咩
我知兩萬元,係佢眼中好似粒眼屎咁細
但對我來講係食左好多個月麵包同樹皮先有架

ching我純粹發洩吓,不是話你的觀點錯,見諒見諒

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

tickle 發表於 2014-5-9 01:05
我強調我唔係講佢有無禮貌問題
我係講間舖嘅服務態度有問題
大那那攞兩萬買嘢,係咪報個價,等個客唸清楚 ...

完全認同師兄講法. 價都唔報, 仲要反問返我叫我開價. 俾我都會立即走人.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
manblood + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分