設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 呢個版係咪好多打手???

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
宜家啲新碟公報前幾日就有人開POST討論下,

一出果日就有十個八個話買左, 例牌就好多人話好正

吹幾句廢話, 耳目一新, 好驚喜, 之後就有人附和, 話今日收工去買, 又話made in germany / japan, 唔買下批就無

好似近牌出果堆24k, 竟然會有人話炒得起....eeg果隻eason果隻廣東話, 擺到明英皇時代的eason 錄音差到爆

咁都有人吹到咁值得買

啲唱片公司係咪諗住搵幾個打手, 吹幾句可以谷起個銷量

btw...我知會得罪某啲人, 講聲對唔住先

評分

參與人數 17威望 +159 金錢 +139 收起 理由
ellen + 10 + 10 絕對認同
Jeffrey666 + 6 + 6 絕對認同
hryu + 10 + 10
dc903 + 5 + 5 Agree.
rayben + 10 + 10 絕對認同
spencerchan1 + 10 + 10
war2 + 10 + 10 一定要加分
cwyip + 10 + 10
evan24hk + 10 + 10 絕對認同
jcttt + 10 + 10 絕對認同
伏喱哩 + 10 + 10 精彩報告
psb + 10 + 10 絕對認同 + 超正!
bh72bh72 + 10 + 10 絕對認同
billymud + 8 + 8 用家心得
jimmy188 + 10
lawzelda + 10 + 10
macmini + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢到甘多人,一出十個八個即買吾奇,多吾多打手就吾知,但系D碟差的話,亦會有人出聲投訴,我會等多幾日等碟評先考慮,

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Paulchung1974 + 10 + 10
lampard + 10 + 10
cwyip + 10 + 10
psb + 10 + 10
Ken704 + 10 + 10

查看全部評分

ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

1.德國生產同日本生產的碟的確係賣完就無喎! 還記得 Hins 隻德版嗎?
正所謂奇貨可居, 市場無貨,而需求還有,自然有炒作市場, 你有天龍版嗎?去問問值多小錢。
2. 24k 炒得起 .... 有number 版點解炒唔起?
未賣晒已經有細 number 炒價了。
不得不說明小弟絕對不支持或認同炒家作為,但這是市場學的大道理。

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Ken704 + 10 + 10

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

師兄你諗多左,事實上環記24k有部份碟已由138去到160,各師兄係提醒大家想買趁早而矣, 炒價係舖頭,並非我地會員,另外我地依度CD區自然多朋友話買左呢!  好正常呢!  至於好聲與否每人口味,要求,器材都唔同,大家當個參考吧!  希望你能繼續享受依度既樂趣呢!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 13威望 +130 金錢 +130 收起 理由
bananaman + 10 + 10
leo25 + 10 + 10 絕對認同
m600 + 10 + 10 絕對認同
Norman + 10 + 10 絕對認同
DragonI + 10 + 10 絕對認同
porkballs + 10 + 10 絕對認同
ADA + 10 + 10 絕對認同
相位王 + 10 + 10 絕對認同
lamwaikit007 + 10 + 10 絕對認同
CDR + 10 + 10 絕對認同
903881997 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

進階玩家

Agree 大把打手,現已不再睇什麼碟評,乜都話買,有D咁有D唔客氣,有D奉旨叫人買的語氣,討厭!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

yuzoka 發表於 2014-7-23 08:28
Agree 大把打手,現已不再睇什麼碟評,乜都話買,有D咁有D唔客氣,有D奉旨叫人買的語氣,討厭! ...

有post夾硬要你買甘誇張?  可否比條link比我睇下?其實呢,係米CD區唔好出碟評,唔好買堞,唔好討論,唔好分享,等佢死水甘就叫有質素有意思呢?  其實我早前講過好唔好聲係耳聽為實而唔係用眼聽音樂,如果今天你上左當下次米留意番羅,不過如果大家鐘意音樂,我肯定大家明知山有虎偏向虎山行依個道理,因為我係其中1個呢!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 19威望 +190 金錢 +180 收起 理由
leo25 + 10 + 10 絕對認同
m600 + 10 + 10 絕對認同
Norman + 10 + 10 絕對認同
jjjppp111 + 10 + 10 絕對認同
bbq2005 + 10 + 10 絕對認同
Gentleho + 10 + 10 絕對認同
DragonI + 10 + 10 絕對認同
alpop + 10 + 10 絕對認同
alexming0101 + 10 + 10
jcttt + 10 + 10 絕對認同
lamwaikit007 + 10 + 10
psb + 10 + 10
macmini + 10 絕對認同
相位王 + 10 + 10 絕對認同
CDR + 10 + 10
oops + 10 + 10 絕對認同
903881997 + 10 + 10 一定要加分
ADA + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

高級玩家

無惡意的
不過宜家好多business都會請打手吹下
eg 美容, 電話, 飲食
想知cd係咪都係咁姐

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Ken704 + 10 + 10 明白

查看全部評分

高級玩家

ADA 發表於 2014-7-23 07:52
1.德國生產同日本生產的碟的確係賣完就無喎! 還記得 Hins 隻德版嗎?
正所謂奇貨可居, 市場無貨,而需求還有, ...

hins 隻德版我臨尾都掃左隻, 應該貨源真係少

1萬

三潮玩家

harry兄, 唔緊要! 你講到甘,小弟會親自調查一下, 其於你話英皇時代的eason 錄音差到爆咁都有人吹到咁值得買既問題,我頭先search左1陣見大部份係甘, 請睇下面 :
=======================================================================

Quote from 眾版友留言 :

小弟覺得隻碟唔算差,但一定未到發燒靚聲級數!
小弟聽到<單車>就頂吾順,息機了!
http://post76.hk/forum.php?mod=r ... 8481&fromuid=92

P.S. 雖然 Made in Germany,但我隻碟質量麻麻,內圈附近有泡泡!

我沒有正式買過佢哋的 CD,同容祖兒那張一樣 ,我買佢哋當收藏來聽聽好了,不會抱太高期望

隻廣東聲算Ok(小數track除外),不過好似隻七更好聲 , 但點都唔會係發燒級喇以香港既流行曲錄音水平,點 Remaster 都冇可能有發燒級 ga la! 你但求佢 D 聲吾好拆已經偷笑!

尋日係公司放入電腦用耳機聽 CD Layer 就 OK!

頭先剛聽完 SACD Layer…………我覺得好吾 OK! ,我聽到<單車>已經頂吾順,息機了!

D 聲好乾,又薄,好吾舒服,聽到no 2 <明年今日>  已經聽到拆聲 ,之後有 D 歌其實音樂 OK,但陳奕迅把聲就係拆既! 呢隻碟簡直可以同之前容祖兒<喜歡祖兒 2 SACD 有得 Fight!大家都咁衰!

如果淨係聽CD層,都算可以接受。但係SACD嗰層,就真係有d問題。

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... 4012&fromuid=92
=======================================================================

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10
伏喱哩 + 10 + 10 精彩報告
sunboy + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

1萬

三潮玩家

bubuharry 發表於 2014-7-23 09:17
無惡意的
不過宜家好多business都會請打手吹下
eg 美容, 電話, 飲食

一個受歡迎多分享既平台有打手到好正常, 如果我依D蛋散貿然開個Newsgroup打手都唔So我啦!!!因為有競爭,係依個資訊世界有打手好正常,自己要過慮一下先, 凡事好聲唔好聲, 抹黑唔抹黑有時唔好比人影響到呢!!!放心! Harry兄!!! 有你依個Post正好能為Post76 CD區及我一班朋友作出澄清. 唔信既我米解釋下, 信既就知咩事

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
porkballs + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分