設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[PS4/PS5] PS4 FIFA15 入手

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我係美屍FNAS

信和地庫入手4百頭
有中文介面真係好Q正
初步玩左一陣
操控感同動作比以前大幅改動同加強
(特別係埋門射波個下手掌握更加難)
晝面就相對進步較少

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
jamesbond168 + 10 + 10
@肥狗仔@ + 60 + 60

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

多謝肥狗仔加分
其你係咪XBOX ONE 同PS4 都有哂?

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2014-9-25 14:55
多謝肥狗仔加分
其你係咪XBOX ONE 同PS4 都有哂?    ...

暫時只有XONE。PS4今年冇乜game玩,出年有機會入的。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-9-25 15:00
暫時只有XONE。PS4今年冇乜game玩,出年有機會入的。

有無搞錯版主無入ps4
不過我都未買xboxone 等佢出 gow 先。。。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2014-9-25 15:21
有無搞錯版主無入ps4   
不過我都未買xboxone 等佢出 gow 先。。。  ...

PS3時候乃過野,其實當年為戰神3而買PS3。但提早喺Uncharted 2時候入機,結果兩隻除左畫面之外都唔算十分出色,前者直頭失望。然後MGS4又係當戲睇,FF13又唔係我杯茶,反而GT5同Resistance都玩左一段時間,之後雖然有The Last of Us,但已經係後期嘅事。問心如果唔係當藍光機睇真係好少機會會開。所以到家都冇入PS4就係咁解,SCE第一方大作數量好多,但真正好玩的其實係少數。

個人標準上若果佢公佈Trico發售日我唔理三七廿一都第一時間衝落街入PS4。而現實係殘酷的,SONY已經將我想玩果啲GT,Trico扣起哂。今次所以買XONE係因為想玩Titanfall同HALO合集。其實個人對PS4冇咩偏見,出咩game影響大啲。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-9-25 15:41
PS3時候乃過野,其實當年為戰神3而買PS3。但提早喺Uncharted 2時候入機,結果兩隻除左畫面之外都唔算十分 ...

但係我自己覺得THE LAST OF US 係繼GEARS OF  WAR 之後 最好玩既次世代遊戲!
我爆左三次呀!
好好玩, 好想佢出續集.....
唔知有無機會?
其實隻GAME 賣唔賣得?  (全球銷量計){:9_419:}
肥狗仔知唔知呢?{:9_436:}

黃金玩家

momolee 發表於 2014-9-25 16:11
但係我自己覺得THE LAST OF US 係繼GEARS OF  WAR 之後 最好玩既次世代遊戲!
我爆左三次呀!{:8 ...

睇返VG個統計其實係暢銷的,兩個平台加埋過600萬套。

如果講上一代機,Gears of War同Batman Arkham係個人最喜歡的兩個系列。特別係前者,因為由開始到第三集故事算係完滿,印象更加深刻。至於The Last of Us本人玩完之後都比好高分,不過佢個系統其實唔太特別,就算關卡同劇情設計得好,因為故事導向成份太重,重玩意味住同一套戲睇兩次。但一齣戲可以睇幾多次真係睇個人,我自己就唔會連續玩。

至於哩隻如果要出續集,綠燈一定開,哩家係睇Naughty Dog想唔想做。而且個人覺得既然佢地有實力做到《The Last of Us》咁樣嘅遊戲,大可以開發一款新IP,此因經典唔會再三出現。The Last of Us其中一個亮點係其結局所帶出的思考性,如果出續集就有機會替前作的結局作一個註解。反而冇咗味道。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2014-9-25 16:11
我爆左三次呀!{:8 ...

The Last of Us 成功之處在故事
玩到最後真係好心 up
Anthem MRX710
Emotiva XPA-5
Belkin PF30
OPPO 93
Klipsch RF-52 II
Klipsch RC-52 II
Klipsch RS-42 II
Velodyne SPL-1000 Ultra

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-9-25 17:05
睇返VG個統計其實係暢銷的,兩個平台加埋過600萬套。

600萬算好ok囉,好多game 100萬都唔過

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

bloodkid 發表於 2014-9-25 17:13
The Last of Us 成功之處在故事
玩到最後真係好心 up

除左故事好之外。。。
佢個操作同動作都做得excellent ,特係渣住碌野bob人好爽呀
好過生化危機好好多