設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] 求救... ATMOS 喇叭SET 但冇聲

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
求救...   ATMOS 喇叭SET 但冇聲

SET LEVEL  有聲的.
HEIGHT SPEAKERS TYPE: DOLBY ENABLED SPEAKER (FRONT)

係味邊到錯左.

安記838 配飛仔9700

開隻變4  安記已顯示DOLBY ATMOS,  但ATMOS就冇聲.

求CHING 幫手.  

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

ching 因為838,如果你玩atmos你要插係後中置果個位置

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wantai288 發表於 2014-10-31 23:01
ching 因為838,如果你玩atmos你要插係後中置果個位置

師兄. 唔係好明.  乜唔係放係前置上面咩?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我原本係行兩後置, 一前置及中置, 如果裝上ATMOS 就要閂上一對後置.  是嗎?
剛試左閂左一對後置, ATMOS就有聲.
正確嗎?   咁行5.1.2好定係7.1好.  謝謝.
* If you choose TX-NR838 and SKH-410, you can switch Dolby Atmos 5.1.2 ch and 7.1 ch surround automatically, depends on surround modes. Because TX-NR838 is a 7.1 ch AVR and has Surround Back and Height channel Separately

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

頭先試左落雨個DEMO 哇...一流, 我個中央都話正.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

真系好正,真的一樣

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lawzelda 發表於 2014-11-1 01:06
真系好正,真的一樣

宜家就差隻好D既十仔Lu

高級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ching. 我想問插左落height個位係咪要用個mic. Set多一次,因為我插左落去用mic set 佢冇反應 ,要點set呢,thx

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

sevenboy0000 發表於 2014-11-1 08:31
Ching. 我想問插左落height個位係咪要用個mic. Set多一次,因為我插左落去用mic set 佢冇反應 ,要點set呢 ...

係味真係要我就真係唔知.  不過我就插好線就用MIC去SET,  然後再人手調教下.  就7.1同5.1.2既問題都攪左我成晚.  最終先揾到個問題所在.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

比個意見,  

838  一係就7.1  行ATMOS 就只可以5.1.2

咁我係味應該將後置個兩組改一改,  上面既改為SUR.(只係7.1時先用), 而下面的改為BACK SUR. (咁5.1.2同7.1時都出到)

是關下面個組靚聲D.

唔該CHING