設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lsnakemgs

[喇叭組合] LS50 + onkyo 828

黃金玩家

momolee 發表於 2015-1-24 18:04
828 保留番, 係你加多部合拚機者  
聽歌同睇戲幾時都係分開玩嘛
另外聽歌要好聲2.0就夠,仲玩乜 ...

但要推好ls50都唔易
加部好力嘅兩聲道又有av bypass對睇戲都幫嘅,一舉兩得

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2015-1-24 18:11
但要推好ls50都唔易
加部好力嘅兩聲道又有av bypass對睇戲都幫嘅,一舉兩得  ...

無錯勒{:9_426:}

新仔玩家

仲諗住十仔幫補吓啲低音添

綜合ching 意見合併amp似乎最有效果

但係...有冇邊隻又推得好ls50, 又below 10k?

又要儲錢......

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

lsnakemgs 發表於 2015-1-24 18:43

平平地CREEK 50A 唔錯一定好過你部828 既 ,你依家部828 推唔出LS50 D 聲,咪搞到無乜底音咁
因為個時都似你咁用部AM AMP 推, D聲跟本都離唔到箱 ,用左兩日頂唔順入左部CREEK 50A ,即刻舒服哂.....(個人)

但建議推LS50 買D 推力再好D AMP
但可能要加少少BUDGET
CREEK 100A 應該好夠推,有100W
厚聲AMP 好夾LS50

其實LS50 真係唔可亂夾AMP, 搵D 厚聲又推力好既AMP先會玩得好聲
如果無咁既打算,真係賣鬼左佢換喇叭算
以上純粹小弟小小木耳分享, 唔好信哂

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
HenryHou1 + 10 + 10 我信晒毛毛大人既專業評價

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2015-1-24 19:16
平平地CREEK 50A 唔錯一定好過你部828 既 ,你依家部828 推唔出LS50 D 聲,咪搞到無乜底音咁
因為 ...

有魔鬼亂入注意

黃金玩家

lsnakemgs 發表於 2015-1-24 18:43

加十仔只會幫到低音但我懷疑本身中高都未必靚得去邊
一皮以內既兩聲道合併都好難推得好
另一方法係換對R300咁會易啲服侍,跟住就可以買部平既AMP,例如50A都應該可以
你計一計條數睇下邊樣化算啦

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2015-1-24 19:28
加十仔只會幫到低音但我懷疑本身中高都未必靚得去邊
一皮以內既兩聲道合併都好難推得好
另一方 ...

50A + R300 呢個組合有得諗下喎

新仔玩家

50A + R300都有得諗喎
應該平過買再靚嘅int amp
何況...我仲要買中置同後置
都係慳住買 再慢慢沉淪毒海...
唔該晒各位ching 嘅意見

新仔玩家

如果入r300 嘅話 中置搭 r200c 後置e系列蛋仔 okay 嗎?
應該用乜嘢條件去選擇呢?  5.1嘅要求我唔算好高
揀呢兩隻 諗住同牌子 同夾色

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

lsnakemgs 發表於 2015-1-25 12:05
如果入r300 嘅話 中置搭 r200c 後置e系列蛋仔 okay 嗎?
應該用乜嘢條件去選擇呢?  5.1嘅要求我唔算好高
揀 ...

r300 嘅話 中置搭 r200c 後置e系列蛋仔好夾
呢個組合聽歌睇戲都FIT哂