設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小寶老豆

[喇叭組合] 請教點試二手喇叭!

黃金玩家

ykluk 發表於 2015-2-9 14:39
佢以為拎支探熱針插入喇叭見到36.8度就試到架喇~~

36.8度就唔係發燒友啦{:9_436:}

黃金玩家

小寶老豆 發表於 2015-2-9 14:33
.... 挑.... 就係無米兼驚月亮推得唔好先問咁 L 多嘢啫...

驚推唔到就唔好買,買新款啦
你上去試十個鐘都唔會試到你部月亮推唔推到架﹖

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

HenryHou1 發表於 2015-2-9 14:44
36.8度就唔係發燒友啦

你唔會認為拎得支探熱針插入喇叭嗰啲係發燒友啩~~~ {:9_433:}

應該係發癲友~~~!!!

黃金玩家

ykluk 發表於 2015-2-9 14:52
你唔會認為拎得支探熱針插入喇叭嗰啲係發燒友啩~~~  

應該係發癲友~~~!!!  

或者佢想試下自己正唔正常先上去試機呢

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ykluk + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2015-2-9 14:38
你條粉人, 答咗你點試你又講:"咁其實都幾有學問,又驚我隻耳唔靈~"~~!!!  

咁你問乜春, 去黃金 ...

... 謙虛 E 啲咁高尚嘅情操, 你條粉人識條鐵咩...
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

小寶老豆 發表於 2015-2-9 15:29
... 謙虛 E 啲咁高尚嘅情操, 你條粉人識條鐵咩...

咁你拎條鐵去試喇叭啦~~~ {:9_410:}

我淨係識條鐵架咋, 以後咪問我喇~~~ {:9_439:}

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

樓主有得試已經好好了
小弟買中古嘢得幅相睇下only
好耐我都未試過先試後買了
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

terryc 發表於 2015-2-9 16:20
樓主有得試已經好好了
小弟買中古嘢得幅相睇下only
好耐我都未試過先試後買了 ...

... 你地金錢幫又點同呀? 個小小跌都跌左喇...
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2015-2-9 12:39
睇啱邊隻~~??  想試真, 梗係比錢然後拎去我屋企等我幫你慢慢試~~!!!

試二手喇叭都無話 ...

絕對同意師兄試的方法……

而小弟會帶多隻mono錄音的CD 去試下

試聲出會先驗屍,無大花崩爛裂就問賣家可唔可以輕輕手推下個單元有無hi cone……無就開聲試,正常就比錢打包走
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小寶老豆 發表於 2015-2-9 16:37
... 你地金錢幫又點同呀? 個小小跌都跌左喇...

有景小弟洗Q住籠屋同玩垃圾咩