設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 《復仇者聯盟2:奧創紀元》Avengers: Age of Ultron

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小瑟本來都真係冇諗住今日第一日就去睇呢套戲的, 今早起身, 見到TV有廣告, 先醒起今日上, 睇下有冇時間睇下早場先.........點知一上網SEARCH......竟然.......!!!

就係因為咁, 所以又係星影匯睇, 今次去左2號院, SORRY冇 ATMOS, 不過 院仔細細, 又有震震櫈, OK啦!!!

今集大家入場一定要準時, 因為又係一開波就已經黎料, 你問我上集講到咩其實我都真係唔太記得勒, 因為其實成個 Marvel 條時間線不只係 Avengers 咁簡單的, 仲有 美國隊長 2 , Agents of S.H.I.E.L.D 既內容都係有關係的, 而今集既大橋就引導返去上集紐約大戰之後,  Loki 既權杖落入九頭蛇集團手上, 而一黎已經出場的就有今集新加入的 緋紅女巫和快銀, 老實講, 睇得多黑寡婦都想睇下新女的!!!

avengers___age_of_ultron__scarlet_witch_by_silentarmageddon-d75mf2c.jpg

劇情唔想講太多, 始終今日係第一日, 應該仲有好多朋友要入場睇的, 不過小瑟就可以講, 今集最有睇頭既絕對係 Hulk大戰Iron Man Mark 44, 果幕係睇到大家會笑出黎的, 好攪笑的!!!!

後話

呢套戲其實都唔洗點諗, 有睇開 Marvel 系列既朋友都冇乜得點簡, 睇就一定架勒, 不過又好彩, 呢套又唔會睇到好似老變四咁, 睇到媽媽聲, 劇情同流暢度都尚可, 不過係埋尾果段有小小想睇下錶咁...........如果問, 會唔會想睇多次呢?? 我睇完出返黎時, 就係諗過一刻會唔會再搵多次全景聲再睇多次呢? 不如呢次由你地話比我知呢~~~

8-things-we-learned-about-avengers-age-of-ultron-at-comic-con.jpg

留意..........臨尾等多一陣唔好即走呀, 有DD野睇架!!!!!

評分

參與人數 12威望 +200 金錢 +200 收起 理由
lkljason + 10 + 10 絕對認同
jason1969 + 50 + 50 精彩報告
小龍 + 10 + 10 一定要加分
ctmk + 10 + 10 精彩報告
keke323 + 10 + 10 精彩報告
radhk + 10 + 10
day2013 + 10 + 10
alleelarry + 50 + 50 帶起了大家討論的話題吧!
mdo + 10 + 10
CMH969 + 10 + 10 精彩報告
jayjay + 10 + 10 精彩報告
+ 10 + 10 咁快手嘅!

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

Ching 打鬥多唔多正唔正?整體如何?悶場嗎
-

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

freestylemen 發表於 2015-4-23 15:29
Ching 打鬥多唔多正唔正?整體如何?悶場嗎

悶場唔多, 只係有D位講講大家D心中D恐懼野同埋小小感情線, 不過唔到肉, 好快就打過!!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jayjay + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

銀級玩家

又話無彩蛋⋯⋯
即是有定無?

5萬

總版管

呢條??? 我睇果場冇..........

[YoutubeHD]RZ1urzF56aY[/YoutubeHD]

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jayjay + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

我今早都睇咗第一場(9am), 奉勸大家唔好買咁大杯汽水,成兩個半鐘,不停見人去洗手間。動作連場,Marvel fans 必睇,在過去MCU 電影出現過嘅主要角色都會登場.......除咗兩位女士...... 另網上流傳Spider-Man 的end credit應該是流的

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2015-4-23 16:10
呢條??? 我睇果場冇..........

我都有等但係無

禁止發言

電影版揸fit人

Iron Man vs Captain America in 2016!!

《美國隊長3:英雄內戰》Captain America: Civil War
簽名被屏蔽

1萬

白鑽玩家

老而不

睇左了, 有看上一集的話再看這個會明少少集合.
是長, 講真, 好似睇魔戒. 真是入去前唔好飲食太多. 中間不少人出入都幾打擾.
打..再打, 又打...之後出bluray用來炸機應可以. 唔會話好嚴肅的故事, 好比大眾化的可樂.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由

查看全部評分

還是好音樂最好.

5萬

總版管

mdo 發表於 2015-4-23 16:33
我今早都睇咗第一場(9am), 奉勸大家唔好買咁大杯汽水,成兩個半鐘,不停見人去洗手間。動作連場,Marvel fa ...

我都怕急,所以我去埋次所先入場。
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
alleelarry + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

Post76玩樂網.