設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 到我到我, 大執位整到我隻野咁, Pioneer LX88+LX89一套西裝到著.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
尋日下午, 趁老婆未放工, 拿拿林請左半日假, 返屋企同呢抽野來個了斷, 而之前7200WA時, ATMOS都係玩ENABLED, 玩左一年, 做SHOW成日聽人地D真天花喇叭出黎效果真係同反射好二個世界, 所以一直向地政處申請天花喇叭加建工程, 申請一年有多, 一直不得要領, 什至多次退回申請, 萬念俱灰之下, 睇埋DTS;X同AURO 3D既喇叭擺位方案, 同各方高人請教過, 最終以皇帝位40度向上之喇叭位置, 說服左"自己"接受呢個40度擺位的方案......再向地政申請, 竟然一入紙即批, 只係地政處長連同佢既近身妹仔(我個女), 連日精神轟炸我, 話佢地其實用TV喇叭睇戲都睇得好開心.......小瑟有你冇你, 既然批得工程, 小瑟怕處長突然玩野駁回申請, 所以尋日就即時開工!!!!

而今次除左喇叭之外, 小瑟一係唔郁, 一郁就整鑊大大鑊既, AV AMP, POWER AMP, BDP, 全部HDMI線, 加多對喇叭一起攪, 直頸當新做咁玩呀!!!

老實講, 攪單咁既野其實都真係幾Q辛苦的, 真係小D腰力都唔掂呢~~~~

今次小瑟好開心, 終於可以清一式用哂 KORDZ既LUX同EVS-SE版, 冇計, 一直以來我都好想BDP用LUX, 而AMP出TV我都想LUX好耐, 只係懶得蚊來蚊去, 依家既然攪希望工程, 煩就一次過勒!!!

LUX除左12%銀之外, 佢個頭仲係鍍鈀, 比鍍金傳真度更高, 最正仲有終身保用, 我早前手上係未來網買D XXX玩左幾年都瓜左都掉哂了, HDMI有保用其實都幾緊要!!!

玩得西裝, 又點可以少得佢呀????

登登登登, 大腦出場, 近日比MDLP兄引到死死下的小瑟終於都有解藥勒!!!!

雖然係平野, 但聽歌冇左呢條同小瑟出生入死多年的TARALAB M3 RCA又點得呢, 89聽歌有咁好表現, 當然要對佢好D呢.

老實講,  機背既線我次次都想整得靚仔D, 但插多幾樣野已經......放棄了!!!

除左大腦同前峰之外, 小瑟一直都諗緊今次仲玩唔玩後級, 因為家中二件女士(細仔未識比意見 )已經多次表明, 小瑟佔用家中客廳位置太多, 因為佢地好多玩具, 大女上左小學又好多書, 佢地想佔用我既AV櫃......我當然係唔肯啦, 所以一定要玩POWER AMP, 而且今次仲係友人手上執到平野, 神一代5CH, 貪佢好力之外仲有埋音樂感, 而小瑟用開既 EMOTIVE XPA-5 就等緊有心人接手呢.

大家可能都會以前上年小瑟只可以玩ENABLE SPK, 今年應該可以玩天花喇叭勒掛........經過多月既努力, 同地政處方面多返周旋, 點知近年處長仲增加左一名副處長, 對我既申請百般阻撓, 最後只係批出前置頂喇叭呢個申請(FH), 係呢個情況下, 小瑟就心中暗暗起左一個計劃.....

大家睇睇小瑟家中, 係咪已經有齊FH同RH??? 咁欠既咪就係一對EAR LEVEL既喇叭囉??? 小瑟會借機會整多對蛋仔同腳架放好埋佢, 到時咪就係一個完整既5.1.4囉, 哈哈哈哈哈哈

經過了半日時間的努力, 搬來搬去, 插來插去之後, 終於都可以坐定定睇下成品, 放好哂D位, 不過就只係好簡單咁做左一次FULL AUTO MCACC PRO先, 之後就開埋最新的MI5來欣賞一陣, WOW, P記既直接性同埋身感真係好正, 以小瑟一套KEF+MK SB12咁玩, 已經好滿足, 非常非常之開心, 而且由ENABLE SPK到玩 FH 呢度, 天花頭頂既音效比之前真係明顯同實在左好多好多, 包圍感好好, 好充實, 只係有D位小瑟覺得應該再調校一下應該會更好, 不過我諗都要等多陣先有時間攪勒, 依家都係開心影D相比大家睇下先啦!!!!!

小瑟係換左電視之後, 其實都有人問過我你個中置阻住左TV既紅外線點攪, 呢個位其實小瑟都頭痛左一排, 因為老婆真係鬧左我好多次, 最終小瑟係TAOBAO搵到紅外線轉發器, 好易用, 插USB同指返去TV個紅外線位就可以, 依家唔洗再比人咀啦!!!!

PIONEER的設定其實都幾多野攪, 雖然話MCACC PRO去到呢代已經非常之精準, 但口味既野又點會係MCACC PRO一定FIT得哂自己呢?? 小瑟黎緊希望可以多小小時間同大家分享一下LX89內的設定細節比大家多多了解一下呢部功能強大又先進既AV AMP啦.

*係度真係要特別鳴謝指導過小瑟 MCACC PRO內的細位的 MDLP兄先!!!!

評分

參與人數 46威望 +680 金錢 +680 收起 理由
nflam + 10 + 10
eric18ngan + 10 + 10 一定要加分
bensoncfmak + 10 + 10 超正!
eddychoy04 + 10 + 10 一定要加分
tuv123 + 10 + 10 精彩報告
asck + 10 + 10 精彩報告
fungl + 10 + 10 一定要加分
pinkspider + 10 + 10 一定要加分
a41.8tq + 10 + 10 精彩報告
Krizzzz + 10 + 10 精彩報告
edison133 + 10 + 10 精彩報告
spencerchan1 + 10 + 10 一定要加分
eggman99 + 10 + 10 超正!
C-3PO + 10 + 10 精彩報告
kenmok + 10 + 10 超正!
sharkpigyu + 10 + 10 精彩報告
ballgor + 10 + 10 一定要加分
keke323 + 50 + 50 超正!
jc2ssych + 10 + 10 一定要加分
nantun236 + 10 精彩報告

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

二樓留位!!!!

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

正呀 大王 有批文出玩天花喇叭 我都好想呀
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

查實稍稍指向天花,紅外線就會收到,如果只係開關同大細聲,直接用藍牙版本既REMOTE就得啦!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

大王D架生正到呢

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
小瑟 + 100 + 100

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

大王勁

評分

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

都係 FH + RH 當 ATMOS 易攪啲~小喇叭易攪啲~恭喜恭喜~~就等DTS:X UP 埋齊將

評分

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

星期二去咗"望聞問切"後我決改建,唔要對R50,想試試FH+RH,不過只可以諗細隻既KEF蛋仔/b&W m1{:9_412:}

評分

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

正都暈.....!      咁正!!!   其實你仲有冇朋友架.

評分

小瑟 + 100 + 100 我起碼仲有你呢個朋友先啦~~XDDDD.

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

qq66 發表於 2015-11-20 14:45
星期二去咗"望聞問切"後我決改建,唔要對R50,想試試FH+RH,不過只可以諗細隻既KEF蛋仔/b&W m1  ...

如果同類型聽過又好聲既~~~~我會揀 b&W m1

或裝得更貼牆嘅 DALI FAZON SAT

評分

參與人數 2威望 +210 金錢 +210 收起 理由
小瑟 + 200 + 200 好靚仔呀~~~
MDLP + 10 + 10

查看全部評分