設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chowyeung

[喇叭組合] [來自德國的開箱之四] Neumann KH120A [多圖注意]

銀級玩家

Orlando 發表於 2015-12-2 22:45
諗緊A7X定neumman
等緊你分享聽感呀師兄

A7X有特別版!

http://www.thomann.de/intl/adam_a7x_se.htm

Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

星級玩家

chowyeung 發表於 2015-12-4 23:22
A7X有特別版!

http://www.thomann.de/intl/adam_a7x_se.htm

貴成千蚊
只係轉左個外型
好彩我唔注重外貌

BTW我註冊左thomann個帳號,佢話:Your registration will be processed by a member of the Thomann
team as soon as possible. You will then receive an email with
your login data for the Thomann Customer Centre and your
personal customer number at Thomann.

但係等左四日都仲係冇回覆
係咪要繼續等?

銀級玩家

Orlando 發表於 2015-12-5 01:17
貴成千蚊
只係轉左個外型
好彩我唔注重外貌

都係要等。
近來佢地email好似慢左。
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.

黑鑽玩家

Orlando 發表於 2015-12-5 01:17
貴成千蚊
只係轉左個外型
好彩我唔注重外貌

我之前都係reg左acc未覆,但直接落左order之後就即刻幫我搞好個acc.
所以唔使等,如要問問題,直接send email就可以
55HZ1000, HT-A7000/SA-RS5, UD-503, Adam A5X, AKG 712pro, Audio Technica AT-LP120X

星級玩家

p76marco 發表於 2015-12-5 11:26
我之前都係reg左acc未覆,但直接落左order之後就即刻幫我搞好個acc.
所以唔使等,如要問問題,直接send e ...

聽完你講我就落左單
之後就搞好個AC
最終決定係neumann,雖然聽都冇聽過
希望冇跟錯師兄買

今日佢話the goods you've ordered have been shipped today.
唔知幾時會收到

黑鑽玩家

Orlando 發表於 2015-12-7 21:08
聽完你講我就落左單
之後就搞好個AC

睇之前其他師兄的shipment, 在第二個stage "The shipment will be transported to the destination country" 之後15日內會收到。
我的a5x 25/11去到stage 2, 而家件貨到左香港。
55HZ1000, HT-A7000/SA-RS5, UD-503, Adam A5X, AKG 712pro, Audio Technica AT-LP120X

銀級玩家

Orlando 發表於 2015-12-7 21:08
聽完你講我就落左單
之後就搞好個AC

正!又多一個Neumann用家!
這星期我對KH120A日煲夜煲,愈來愈正,享受中!
即使開足十幾個鐘,對speakers只有微暖,散熱造得好好。之前KS Digitial C5 開一兩個鐘機背就幾熱下。

高級玩家

我明天都拎taylor swift隻碟去曾褔聽下先

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chowyeung 發表於 2015-12-8 12:50
正!又多一個Neumann用家!  
這星期我對KH120A日煲夜煲,愈來愈正,享受中!
即使開足十幾個鐘 ...

師兄, 我用咗對 Adam F7 幾個月又有D身痕
看了一輪, 對 KH120A 好有興趣. 你用咗幾個月有冇乜嘢補充吓, 等我可以放心出手!
另外仲有個問題, 你覺得 KH120A 個電源插夠唔夠位用圓頭嗰D IEC 插呢?

銀級玩家

CCFL 發表於 2016-1-20 14:57
師兄, 我用咗對 Adam F7 幾個月又有D身痕  
看了一輪, 對 KH120A 好有興趣. 你用咗幾個月有冇乜 ...

哈,呢個幾兩個月差唔多日日開8、9個鐘,我是用KH 來接 CAS,聽歌、睇戲 ... 煲開後,感覺完全可取代之前 KS Digital C5!
最 impress 係 KH 的 bass,實淨有彈性,唔boom,聽交響有力量感!
而且,十分耐聽,高音唔"吉"耳。
分析力亦上佳。
以價論聲,超級滿意。完全明白點解Thomann咁多老外都讚。

唯一注意是,KH 個電源線位應該插唔到那些發燒大大個頭的電源線,背會頂住。
就算高一級的 KH310A 都用唔到,因開關掣會頂住。
我好彩唔玩/唔信發燒電源線。我估 Neumann 亦唔預d客玩電源線。

Ching不防睇下香港邊到有得試。(買就上Thomann)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kevin1107 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分