設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: just_for_uhk

[喇叭組合] 3小時upgrade計劃 (聽感#38)

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

an681020 發表於 2016-1-15 17:30
老婆多數唔會察覺,小心囡囡踢爆....
ps:小孩觀察力很強

今朝一早起身女女就問....
好彩只係問我,我講咗個美麗的謊言

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

正 ~ 恭喜 ....

1萬

白鑽玩家

老而不

神風怪盜kid 發表於 2016-1-16 10:41
不過分別都應該會好明顯先啱, 始終差4-5倍錢,如果聽落差唔多佢d rubicon就唔洗賣啦
( ...

今日落MK聽左.
係同rubicon 有少少出入, 是在音像的立體感上rubicon 是很重, zensor少左DD.  反觀Rubicon 有少少浮誇左.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

just_for_uhk 發表於 2016-1-16 11:41
今朝一早起身女女就問....
好彩只係問我,我講咗個美麗的謊言
...

可以講出來俾大家參考一下嗎? 我估唔少為人老豆的C兄都好想要.

當年我老豆同我講果個, 家下應唔用得了.
還是好音樂最好.

鑽石玩家

kl122002 發表於 2016-1-16 17:37
可以講出來俾大家參考一下嗎? 我估唔少為人老豆的C兄都好想要.

當年我老豆同我講果個, 家 ...

小女得K1,容乜易呃
不過老虎開始懷疑,當然亦到諗咗點應付....

鑽石玩家

其實當初真係冇諗過買新,但2手市場好小見,見過1次,好似1,2日內比人應投.....
又痕又咁岩有銀用,所以

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

zensor 3 我用過ㄧ排。事緣有ㄧ次去友蛇行下, 有人正在試音, 見播得立休, 有高有低, 所以企低聽下, 最後問sales知道係4k不用的zensor 1 和3, 儍左。(之前我係未聽過和不喜歡 Dali的) 結果第二天再上買了一对 Zensor3 回家研究ㄧ下。可以説這是我 上年最驚喜的入手, 它的低音尤其出色, 有彈力, 有力量, 高中也有合理分析力 , 容易播出立體音場, 容易擺位。 4K野簡直叫我狂問自己, 有無搞錯? 最後都是賣了, 主要只是覺它声音欠了ㄧ点貴氣, 音箱不夠重和木皮唔夠靚。但這次叫我对Dali 另眼相看! 將來換喇叭必須加入Dali作考慮。
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

just_for_uhk 發表於 2016-1-16 22:16
其實當初真係冇諗過買新,但2手市場好小見,見過1次,好似1,2日內比人應投.....
又痕又咁岩有銀用,所以{:6_122 ...

我都係...
好彩退市退得快, 如果唔係....

又真的, 好多時平喇叭在2手場好少見(網上又好, 店又好)
近來都發現有些價位的喇叭特別少, 好比5-10K 之內.  
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

just_for_uhk 發表於 2016-1-16 22:11
小女得K1,容乜易呃

唔買都買左了, 佢仲可以點?

不過一開聲唔同, 正印一定會發覺的.
預多少少出街食一餐, 大家和氣一下了.

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

just_for_uhk 發表於 2016-1-16 22:11
小女得K1,容乜易呃

有時女人唔係唔發覺, 只係費事玩踢爆啫