afraiding 發表於 2012-3-3 18:03

超入門套裝機 加問題

http://i.discuss.com.hk/d/attachments/day_120225/20120225_3ba7355dea47ea3996c66DDfTS0JTKSw.jpg
超入門套裝機 
佢話有7。1 SUPPORT
但係我見BDV 後面無位再插SPEAKER 
同埋SPEAKER佢入去BDV 個D 插頭點解唔同平時RCA 頭。 而係好似電話線插頭咁。
同埋哩架機我可以SET D 咩令佢盡量發揮 ?

見好多師兄
都有四五架機
其實係咩黎
我最近買左SONY BDV E880
得一架
但我見到你地有好多架.. 其實係點
同埋D 線我見你地好粗.. 個D 插頭又好特別 又係D咩黎

manKi 發表於 2012-3-3 18:14

比隻12"血獸吸引住 {:6_178:}

hkttf 發表於 2012-3-3 18:39

afraiding 發表於 2012-3-3 18:52

回復 2# manKi

唔係12'' 係 19''黎
哩個NECA 出 我覺得重靚過HT. 但係佢陏動能力無咁好
比例就無敵

afraiding 發表於 2012-3-3 18:52

回復 3# hkttf

但個頭唔同

R.C. 發表於 2012-3-3 19:44

afraiding兄
其實我初頭都係乜都唔識,諗住買set套裝機玩下!
後尾o係度做下功課,參考下其他ching post,
雖然到目前自己都仲係唔係玩得精!
不過確實o係度學識o左好多o野!
你見到好多ching都有四五部機,
o個D會係BDP、CDP、兩聲道AMP、多聲道AMP......
其實你多D上o黎睇下、傾下,好快就會學識!
我相信呢度好多ching都樂意同你分享同解答!{:1_351:}

afraiding 發表於 2012-3-3 22:38

回復 6# R.C.

我有成日睇.
但睇極都唔明
只係知D 線 有銅 銀 合金
哦 姐係佢地買左但係唔掉所以咁多部 ?
我以為要有幾架 先至會出得勁聲
係呢你知唔知我個D SPEAKER 線同埋頭係咩黎
我見到有兩個窿插入架機 同平時插入機O個D 頭唔同

我見到D CM08 好似好型
我架機可唔可以裝

同埋知唔知我哩架機點SET 可以用盡佢 ?其實佢聲去到邊 好唔好我咩都唔知
只係見佢四千蚊 聽 上黎又幾舒服 所以就買左
但我對佢都好滿意下

Noic 發表於 2012-3-4 02:20

回復 7# afraiding

師兄,你張相只見有兩個啦叭,可能有個重低音收在電腦台下見唔到,其實你買個陣有冇問過跟幾多個啦叭?講多小小才知㸃幫你。昰甚麼型號來?

Noic 發表於 2012-3-4 07:55

師兄,唔好意思原來你已寫左型號係bdc e800!幫你check 過其實你應有6個啦叭,機身後有六個speaker插,佢地全部都有唔同顏色顯示,所以你應該是每個顔色插都要插曬!d插冇錯係好像插電話線d款式方便你地d吾董接線d人用。其實你部機真係好入門級,不過三四千元全包7.1都係一個好開始。

MSZ 發表於 2012-3-4 15:34

只係見佢四千蚊 聽 上黎又幾舒服 所以就買左
但我對佢都好滿意下
afraiding 發表於 2012-3-3 22:38 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

最緊要自己滿意{:6_183:}
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 超入門套裝機 加問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。