jimmy188 發表於 2014-7-7 18:38

真係要like爆先得…………{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}
文筆弱d都唔掂…………

alexming0101 發表於 2014-7-7 19:29

{:6_193:} 支持collection師兄,精彩的專訪文章,從而得知行內的景況,感謝!!{:6_162:}

rocker 發表於 2014-7-7 22:17

jt24 發表於 2014-7-7 17:38 static/image/common/back.gif
真係超級厲害,係好有誠意嘅報導,超讚......

之前應該做左好多準備,真系好有心!{:6_142:}

blackjacklun 發表於 2014-7-7 23:23

分享充滿誠意,感謝分享!{:1_264:}

Collection 發表於 2014-7-8 01:56

多謝各位支持{:8_387:} 不過今晚已經好疲倦{:6_152:} 等我睇陣AV輕鬆下跟住{:6_151:}
明天再回覆大家.........

Cheong448 發表於 2014-7-8 05:45

C: 以上方法Ken係經過多年專業經驗練習, 大家切勿亂試, 如果誤會錯
   人哋舖頭就唔好, 大家去幫襯番自己相熟二手舖便可!

相熟二手舖{:6_194:} 不過二手貨越來越缺乏

粗人敵卡 發表於 2014-7-8 07:55

Cheong448 發表於 2014-7-8 05:45 static/image/common/back.gif
相熟二手舖 不過二手貨越來越缺乏

正嘢俾內地人掃哂{:1_255:}

niki 發表於 2014-7-8 13:14

Good job Collection師兄!我好想知咩叫磨碟.....

lampard 發表於 2014-7-8 19:27

我覺得仲有一個point係買碟嘅人大幅度少咗,而買碟果然班又變相成為日後嘅網上炒家,因為多咗網上平台放碟,放碟時又想賺錢( 唔放高又比人壓價),所以二手店難經營係不難理解!相反如果呢方面學到日本,所有二手名盤有一個清楚回收價及賣價,放果個又唔怕價錢放低咗,買果個又唔怕買貴咗,成件事會健康好多,不過呢樣係無可能發生,因為香港市場細,但連D一手CD舖都加入埋炒碟行列就知.

另一樣就係當年90年代商台無神神學人攪原創,以前本地無好作品都可以改編,攪咗原創咁耐衰咁耐,呢幾年香港創作有邊首歌得?

小瑟 發表於 2014-7-9 23:47

推一野先~~~
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: Collection信箱 ~ 二手市場專訪 - CD篇(下篇)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。