allen89 發表於 2022-8-1 19:07

經典美版 4k 盜火線 (Heat) ,冇中字,要外掛,HDR10,dts-HD MA5.1

一延再延的盜火線heat (1995 作品) 4k 終於來港,今日下午接到地庫通知到咗,但今晚未得閒取,明日先攞到手再報告。 美國版知道冇中字要外掛。價位2佰頭。

thx_wong 發表於 2022-8-2 09:19

唔知會唔會出港版呢{:6_122:}

allen89 發表於 2022-8-2 10:00

thx_wong 發表於 2022-8-2 09:19
唔知會唔會出港版呢

迪士尼發行,香港/台灣已經冇咗實碟代理商好耐。只剩Disney+,繁體中字的版本4k冇了,師兄

ivyang 發表於 2022-8-2 11:01

好多soundbar唔支援DTS、DTS-HDMA

allen89 發表於 2022-8-2 11:48

好多soundbar唔支援DTS、DTS-HDMA

那師兄表達想碟商因部分soundbar 不對應問題應停止全面發行推售dts 音軌產品?,如真係咁提議,咁你有冇考慮AV amp 或能對應soundbar用戶點算?己所不欲,就要消失。

還是師兄只是好心建議大家先查核好soundbar 規格了解是否適合自己系統軟件播放才入手?網絡年代,除電視跟機贈品soundbar要硬食,選購soundbar前要知道是否對應dts好易查証。選擇因應個人預算或大小,安裝方式,位置,品牌,音質,音頻制式,外型款式影響選購也不定,但購買始終決定權在用戶本身非電影商。

https://www.rtings.com/soundbar/reviews/best/soundbar

粗人敵卡 發表於 2022-8-2 14:22

allen89 發表於 2022-8-2 10:00
迪士尼發行,香港/台灣已經冇咗實碟代理商好耐。只剩Disney+,繁體中字的版本4k冇了,師兄 ...

我記得套戲本身華納都有份

(Regency依家係咪俾Disney買哂大部分股份?)
如果華納肯自己另外出個4K碟就大機會有中文字幕

Giogio 發表於 2022-8-2 14:34

好多soundbar唔支援DTS、DTS-HDMA[/quote

Dele~

ivyang 發表於 2022-8-2 21:35

香港寸金尺土,一般人並非負擔唔起AVM,而後斗室有限所以用山巴。但生產商有意或故意删除支援DTS,你話無可厚非?定係有意淘汰主流藍光碟DTS格式?我成秅BD,點買山巴?舊AVM又出唔到4k,係勿要迫我將BD收藏抌哂定係買新AVM?

kasunlam@G 發表於 2022-8-3 09:59

🎞🎬呢套真係槍戰片經典作

dragonyam 發表於 2022-8-3 10:43

期待4K版嘅畫汁{:6_128:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 經典美版 4k 盜火線 (Heat) ,冇中字,要外掛,HDR10,dts-HD MA5.1

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。