Jamie718 發表於 2023-11-27 13:22

鐵達尼4K真係靚到癲

剛入手鐵達尼號4K
畫面真係靚得好誇張!

extremehong 發表於 2023-11-27 16:17

Del~

:o) 發表於 2023-11-27 23:27

係香港買?

SEGA1119 發表於 2023-11-28 09:08

allen89 發表於 2023-11-28 09:13

SEGA1119 發表於 2023-11-28 09:08
下载中83GB

盜版垃圾,拉得一個得一個,76內害群之馬

C.F.Chung@FB 發表於 2023-11-28 12:04

拉佢啦{:1_330:}

Versa 發表於 2023-11-28 16:26

Titanic 4K…. 睇咗,唔覺得“靚到癲”喎,畫面個source本身光暗dynamic range有限,夾硬推成HDR都會唔自然。

另外有D地方,尤其人物臉孔,sharpness過高,毛孔/面毛都見到。如果本身色域唔夠,夾硬推高sharpness,畫面會好“乾”。

個人意見only,唔係彈佢畫面差,只是唔係“靚到癲”咁誇張啫。或者我眼有問題,定樓主部電視調到好靚都話唔定 {:1_333:}

另外有啲CG特效係重新加入去,所以新舊版本我都會keep,要原汁原味可以睇番舊版,冇話邊個版本最好。

聲音則正正常常,已經收晒貨。

Cogor 發表於 2023-11-28 17:02

Titanic 4K…. 睇咗,唔覺得“靚到癲”喎,畫面個source本身光暗dynamic range有限,夾硬推成HDR都會唔自然 ...

請問天空聲道有無聲出?

YanLuna@G 發表於 2023-11-28 23:24

真係清到痴線😍

陳永仁 發表於 2023-11-28 23:44

Titanic 4K…. 睇咗,唔覺得“靚到癲”喎,畫面個source本身光暗dynamic range有限,夾硬推成HDR都會唔自然 ...

其實好多4K remaster 都係夾硬嚟
畫蛇添足
頁: [1] 2
查看完整版本: 鐵達尼4K真係靚到癲

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。