:o) 發表於 2023-12-12 19:49

D+不支援Google Chromecast全景聲?

資料來自台灣Disney+ FB群組

Giogio 發表於 2023-12-12 21:04

吓,咁都得?

mancarmen 發表於 2023-12-12 23:02

其實Netflix係咪都係咁樣呢
我用Google Chromecast都出唔到Atmos!

getter 發表於 2023-12-13 04:40

話時話,D+ 講咗成年嘅 DTS 去咗邊 {:6_152:}

jafe822 發表於 2023-12-13 09:17

Google Chromecast 4K 睇 Netflix 無問題出到 4K 和有 Atmos,明明上月 Google Chromecast 4K 睇D+都有 Atmos ,今個月睇新上奪寶就只得 5.1,加價續約年費話明對應 4K和對Atmos,年費就收了突然改 Google Chromecast 唔對應 Atmos,D+這樣對待客顧係唔係倒自己米,這樣有無違反商品明說條例呀?

wayne0503 發表於 2023-12-13 09:31

mancarmen 發表於 2023-12-12 23:02
其實Netflix係咪都係咁樣呢
我用Google Chromecast都出唔到Atmos!

我用Chromecast其他串流正常出到atmos冇問題 淨係D+出唔到

AskaLung@FB 發表於 2023-12-13 09:32

咁奇怪我都係上個月都係仲有atmos,不過11月嗰陣時已經cut咗,不過其實買部Apple TV仲好,畫質同聲音都好過chrmoecast

wayne0503 發表於 2023-12-13 09:46

jafe822 發表於 2023-12-13 09:17
Google Chromecast 4K 睇 Netflix 無問題出到 4K 和有 Atmos,明明上月 Google Chromecast 4K 睇D+都有 Atm ...

好彩我部係買嘢送啫!為有買多部apple tv啲師兄話聲畫都靚過chromecast

wayne0503 發表於 2023-12-13 09:47

AskaLung@FB 發表於 2023-12-13 09:32
咁奇怪我都係上個月都係仲有atmos,不過11月嗰陣時已經cut咗,不過其實買部Apple TV仲好,畫質同聲音都好過chr ...

用呢個藉口同海關申請先😂😂

jafe822 發表於 2023-12-13 10:00

D+賤到可以突然取消 Google Chromecast 無 Atmos,點知會唔會幾時又突然取消 Apple TV Atmos
頁: [1] 2 3
查看完整版本: D+不支援Google Chromecast全景聲?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。