Ed.YEUNG 發表於 2023-12-24 19:34

一年一度聖誕前夕平安夜,不能不做嘅"神聖"影音祭典!

又到聖誕除夕夜啦!
一年之中,
放肆唎嘗甜甜朱古力樹幹蛋糕,
油膩膩燒火鷄染滿嘴唇,
與祇能喺西方國家觀賞白雪降落嘅雪景日子。。。
https://avdisco.com/uploads/default/optimized/2X/7/71fde7dcff135bd6eea4889636c960a51e205022_2_1035x474.jpeg
。。。処喺亞太區熱帶島國的我,能夠從新放碟入機再次播放《虎膽龍威三部曲》,
讓槍聲爆破聲炸滿我嘅小影院空間,
讓槍戰與爆破嘅火光侵犯我嘅視覺,
可算係唔駛上教堂,也做到一年一度"神聖祭典"啦!

老五 發表於 2023-12-24 20:34

完全唔明聖誕點解要睇Die hard只係故事發生係聖誕夜,一啲聖𧩙氣氛都冇

RThaha@G 發表於 2023-12-24 21:46

‼️這隻碟已成為絕響‼️

Ed.YEUNG 發表於 2023-12-24 22:50

祇可惜。。。無論高清藍光或4K碟,都無133分鐘加長版。。。

501xx 發表於 2023-12-25 12:42

Ed.YEUNG 發表於 2023-12-24 22:50
祇可惜。。。無論高清藍光或4K碟,都無133分鐘加長版。。。

自從廸廸尼唔出碟,玩串流,部分4K碟就變咗冇市場,所以,我哋就應該更支持買實體碟,支持個市場繼續落去,不過最後都係應該由市場主導。
其實以下載形式買高清files也是好的,但市場也應該給客戶有多樣的選擇性。

EzraMiller 發表於 2023-12-25 20:51

501xx 發表於 2023-12-25 12:42
自從廸廸尼唔出碟,玩串流,部分4K碟就變咗冇市場,所以,我哋就應該更支持買實體碟,支持個市場繼續落去 ...

有實體碟一定支持,不過睇情況最多支持多兩年應該都差不多了,到時實體碟完成歷史任務,想繼續支持落去都冇機會{:6_137:}

小瑟 發表於 2023-12-26 12:26

我只希望, 實體碟既未來好似黑膠咁已經算好開心了.....因為再係咁落去, 我地只可以聽到SS PLUS的ATMOS了!!!{:6_126:}

ChiKeungChow@FB 發表於 2024-1-4 12:09

我都係每年年尾必睇虎膽龍威1,因鎗炮聲夠勁夠熱鬧又過癮~第二集可惜好睇唔好聲,所以兩年睇一次{:6_176:}另外轟天炮1及真的戀愛了都係我首選{:6_177:}
頁: [1]
查看完整版本: 一年一度聖誕前夕平安夜,不能不做嘅"神聖"影音祭典!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。