RileyLo 發表於 2024-2-14 20:08

Disney+擬為多部IMAX Enhanced電影加入DTS:X 3D音效

巨屏體驗與空間音效可唔可以兩者兼得?Disney+就即將為用家帶來這個震撼的體驗。

詳情參閱:⬇️
https://news.post76.hk/2024/02/disney-dtsx/

rach 發表於 2024-2-14 21:32

期待!😎

littlefat69 發表於 2024-2-15 11:59

期待x2😍

老五 發表於 2024-2-15 18:37

我覺得冇乜好期待。串流播放都係壓縮過嘅音效,點解唔直接喺4K碟到出,4K碟先可以真正發揮到無損音效

:o) 發表於 2024-2-15 20:15

DTS爭氣d啦{:6_136:}

littlefat69 發表於 2024-2-16 22:36

:o) 發表於 2024-2-15 20:15
DTS爭氣d啦

其實邊樣好啲呢?

AskaLung@FB 發表於 2024-2-18 13:58

老五 發表於 2024-2-15 18:37
我覺得冇乜好期待。串流播放都係壓縮過嘅音效,點解唔直接喺4K碟到出,4K碟先可以真正發揮到無損音效 ...

冇㗎啦,唔使諗,接受現實,過多幾年就淘汰晒啲4k碟,其實而家都係等緊其他國家嘅寬頻再好啲之後,就會推出無損格式音效

老五 發表於 2024-2-18 14:07

AskaLung@FB 發表於 2024-2-18 13:58
冇㗎啦,唔使諗,接受現實,過多幾年就淘汰晒啲4k碟,其實而家都係等緊其他國家嘅寬頻再好啲之後,就會推 ...

有先算啦

littlefat69 發表於 2024-2-18 18:29

冇㗎啦,唔使諗,接受現實,過多幾年就淘汰晒啲4k碟,其實而家都係等緊其他國家嘅寬頻再好啲之後,就會推 ...

師兄其實香港1000mb夠唔夠用大頻寬嘅串流呢?

koo9726 發表於 2024-2-20 14:04

我期待有IMAX DTS X 多D,而不是普通DTS X
頁: [1] 2
查看完整版本: Disney+擬為多部IMAX Enhanced電影加入DTS:X 3D音效

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。