kenji5678 發表於 2024-2-16 21:00

求救 Mk X12 Hang 機

有事求救,x12好似hang左機咁,一開機,佢就不停5秒boom一次,完全read唔到任何signal,我拻電源再插返一樣係咁,請問知吾知咩事呢?

cheungyunwai 發表於 2024-2-16 22:55

師兄幾時買㗎?佢裏面有個過熱嘅保護裝置,抆電源線半小時重新開機試吓

cheungyunwai 發表於 2024-2-16 23:00

連續用左好多個鐘出現呢個問題?

kenji5678 發表於 2024-2-17 00:54

cheungyunwai 發表於 2024-2-16 23:00
連續用左好多個鐘出現呢個問題?

大音壓下用左一小時

kenji5678 發表於 2024-2-17 00:55

cheungyunwai 發表於 2024-2-16 22:55
師兄幾時買㗎?佢裏面有個過熱嘅保護裝置,抆電源線半小時重新開機試吓

用左六七年,從未試過咁樣,而家試吓睇吓得唔得🙇🏼🙇🏼

kenji5678 發表於 2024-2-17 10:19

今朝一插boom左四五下就停左,但係就仍然咩反應都冇,係咪要搬去整?

李好野@76 發表於 2024-2-17 20:54

今朝一插boom左四五下就停左,但係就仍然咩反應都冇,係咪要搬去整?

底版出現問題!幾年前試過......
MK 慣常問題{:6_137:}

cheungyunwai 發表於 2024-2-19 21:08

成部拎咗去整?

bao19922002 發表於 2024-2-20 00:58

有機會電源板出事,一般來講,可以只拆後面電路板俾師傅整
頁: [1]
查看完整版本: 求救 Mk X12 Hang 機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。