luckypang712 發表於 2011-5-19 21:08

三年以來的影音路.....(UPDATE at 22/5/2011 (P.3)

三年以來...都未POST過自己套架生....而家一次過POST晒我三年黎既中毒之路...{:6_210:}

我既第一套架生... 當時咩都唔識...又未知有76呢個網..只係想有套影音器材用黎睇下碟..聽下歌..
於是就同個FD膽粗粗咁上佐一間位於MK既影音鋪到...

AV AMP: SONY 820....

喇叭係SCANDYNA

而十仔就係MISSION...唔記得型號喇...

BD PLAYER: SONY S360

全家幅....

一年之後...已接觸過76呢個網...呢到真係好多CHING放毒...
發覺好小人用SONY既AMP..仲有開似對個十仔唔滿意喇..
就把心一橫...走去換AMP...換十仔...
AV AMP: ONKYO 808...

SUBWOOFER: V仔8Q

大概幾個月後...又有CHING過我用緊既中置唔係幾好..唔應該咁用..(哈哈...呢個網真係好毒....){:6_193:}
於是就決定換中置喇...結果...又有CHING話前置同中置最好同一個牌子......最後...........

新前置: KLIPSCH....RB-51 II

新中置: KLIPSCH....RC-42 II

又過佐幾個月...又係76見到有CHING玩CAS..又話可以用IPHONE當REMOTE..
好似好方便...心大心細又想玩....考慮佐一個星期....{:6_148:} 再開箱...

SONY NOTEBOOK CB16

DAC: CAMBRIDGE DAC MAGIC

仲有買佐條CHEAP CHEAP線材..

又過佐一排...換埋喇叭線...

兩次開箱後既全家幅...

換佐線之後...真係有好大驚喜....{:6_127:}

到早排...知道KLIPSCH用黎聽珧真係差D...又係76知道用KEF喇叭黎聽歌好...
仲有CHING話分家會仲好....{:6_123:}
之後我就同自己講...最後一次喇....

INT AMP: NAD C355BEE

喇叭: KEF Q300

當我以為自己應該會好滿足既時候..原來唔係....{:6_203:}
原來加多對STAND會好聲D....我先發覺...玩影音..係冇最後一次...

腳架: BBC

最新既全家幅....

如果比我簡多次...我同我個FD...都一樣會上去買我既第一套架生..
因為...影音實在太好玩喇........
最後小弟既CHEAP CHEAP器材..多謝CHING們觀賞.....{:6_193:}

Jackiewakusome 發表於 2011-5-19 21:16

{:6_175:}Good!

minimoai 發表於 2011-5-19 21:18

Ching既成魔之路睇到好過穏{:6_193:}

747-300 發表於 2011-5-19 21:18

luckypang712兄,正喎! 傑仕睇戲一流呀!!{:6_193:}
有得玩影音分家! 太好啦!!!{:6_181:}

googleli 發表於 2011-5-19 21:23

我都係兩年幾前先加入76 {:6_202:}
被毒到而家咁 {:6_191:}
話時話點解你果set野入面會有個藍色水桶{:6_190:}

siukit_siuhan 發表於 2011-5-19 21:24

影音分家確係一流~!! 師兄, good job~!!{:6_193:}

ricoy288 發表於 2011-5-19 21:26

係時候換做hifi rack啦...{:6_174:}

taxman123 發表於 2011-5-19 21:39

What is the use of the little blue plastic bucket ?

luckypang712 發表於 2011-5-19 22:13

我都係兩年幾前先加入76
被毒到而家咁
話時話點解你果set野入面會有個藍色水桶{:6_1 ...
googleli 發表於 2011-5-19 21:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

哈...睇黎大家對我個藍色水桶好有興趣...咁我就開估喇..
其實佢係一個垃圾桶黎既....大家都知....睇MOVIE既時候....
都想搵D野食..就好似入戲院睇戲個陣..都要買爆谷食啦..
而家呢個藍色水桶就係當我睇MOVIE睇到興高采烈..又唔想行開既時候..
就運用我既射手本色....3分穿針......中呀....{:6_127:}

luckypang712 發表於 2011-5-19 22:15

係時候換做hifi rack啦...
ricoy288 發表於 2011-5-19 21:26 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

CHING..你又放毒啦.....{:6_200:}
不過話時話...咩係hifi rack呢??{:6_229:}
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 三年以來的影音路.....(UPDATE at 22/5/2011 (P.3)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。