BillyHui@FB 發表於 2024-5-11 23:38

S90D一星期用後感!🥰

近乎24/7煲S90D QD-OLED📺有少少用後感😚
畫面銳利度雖然不及LG OLED CX但已經唔錯!😁👍畫面上下左右移動順滑度100分🏆 色域豐富度完勝LG🌈🥰🏆🏆🏆 光亮度超強✨光到要較暗20%😎長煲廿粒鐘屏幕發熱情況完全冇發生!相比較以前LG CX長期熱到廿幾度🔥😝 PC電腦可以行到12bit色彩全範圍!✨音效可以的話加條sound bar會好好多!機身🎧喇叭都係唔夠力!😅
搖控呢...都係LG果個好用好多!🤣 外置USB睇片亦都係LG優化畫面靚好多!📽️不過呢部三叔S90D QD-OLED真係冇得頂冇買錯!😁👍🏆🌈📺

sam-zou 發表於 2024-5-15 10:58

内置播放器接USB口播放视频,音画质量远超普通蓝光机,
只可惜对字幕和音轨兼容性一般。

小瑟 發表於 2024-5-16 13:18

好一個用家分享呀!!!
QD-OLED顏色真係多得很誇張的~

BillyHui@FB 發表於 2024-5-17 01:29

小瑟 發表於 2024-5-16 13:18
好一個用家分享呀!!!
QD-OLED顏色真係多得很誇張的~

大王可否幫小弟Cal啲正確畫面顏色{:8_386:}
我跟機送果部s24賣咗出去了!{:8_395:}

FoxHey@FB 發表於 2024-5-22 21:29

想問樓主
用啲咩嘢測佢啲顏色
我係新手村出嚟

FoxHey@FB 發表於 2024-5-22 21:33

想問 彩色嗰個圖係點樣嚟㗎{:1_332:}

小瑟 發表於 2024-5-22 23:21

BillyHui@FB 發表於 2024-5-17 01:29
大王可否幫小弟Cal啲正確畫面顏色
我跟機送果部s24賣咗出去了! ...

{:1_352:} {:1_352:} 要上門用手機同你CAL喎!!!
好似IPHONE都可以架, 裝返個SMARTHING APP都得架喎~

小瑟 發表於 2024-5-22 23:24

https://www.samsung.com/africa_en/support/tv-audio-video/how-to-use-smart-calibration-on-samsung-smart-tv/

BillyHui@FB 發表於 2024-5-23 16:57

小瑟 發表於 2024-5-22 23:21
要上門用手機同你CAL喎!!!
好似IPHONE都可以架, 裝返個SMARTHING APP都得架喎~ ...

{:8_386:}我部小米嚟!android機有冇得下載呢個App?{:8_387:}

BillyHui@FB 發表於 2024-5-23 17:02

FoxHey@FB 發表於 2024-5-22 21:29
想問樓主
用啲咩嘢測佢啲顏色
我係新手村出嚟

https://youtu.be/_Ld-du6giUo?si=n4p7QjMcTtyXN0n2
連結在此!你可以暫停畫面調色!
頁: [1] 2
查看完整版本: S90D一星期用後感!🥰

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。