設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[主題新聞] 全港影音店黑名單事件簿總覽 ... (不定時更新)

專業玩家

HD

數年前...我都係"一樓"買過5.1連喇叭腳(係朋友介紹),之後送貨時就話喇叭腳冇貨,要等幾星期,等到了....不過仲要自己攞貨(佢地話喇叭腳唔會送貨),我都算啦。
最大問題係對腳唔岩個喇叭,打去討論,佢地話買果時你冇試清楚咩,大佬... 你地介紹喇叭腳仲點試。
最後,自己 DIY 先用得返。
之後,已經好幾年冇上過去囉! 黑店可其多!

進階玩家

小弟都很不幸..
到近家樂的"中性"影音..買左馬仔AMP & 德國E字的Speaker
不幸送到黎既AMP 前後有D花左.. LCD都有。。好在係輕微。
個Speaker後面及單元都有花。。 懷疑是Demo貨。。。唉。

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我同個fd上個月原本係佢地度睇中對喇吧,想等天氣好啲就去買,咁之後有一晚收工心血來潮霧雨自己出去睇多次想買果對喇吧(淨睇無試),睇睇吓就聼同見到一個男人欏咗對喺佢度買ge喇吧(JBL)返嚟話有少少問題,咁我就好奇望咗一陣,跟住就比佢地其中一個幾大隻Sales問:睇乜嘢  我:我早幾嚟睇中咗喇吧,但依家嚟想睇多次等過兩日好天至買   SaIes:咁你依家睇完未吖   當時除咗語氣、佢個樣都非常唔友善所以我話過以後同永遠斱唔去佢地度睇/買嘢,話之佢全世界最平

進階玩家

轉載蘋果日報09年5月2日 "數碼坊" 購LCD電視, 過千元超市現金劵之贈品疑遭人"食夾棍"

另有消息指盈富~國際~數碼坊乃同一老闆

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... 0090502&sec_id= ...
bean 發表於 2009-7-8 22:24

試過在數碼坊買天龍AMP,但比溫生食走左個耳筒.

進階玩家

話說銅鑼灣TXXes Square
用HXBC信用卡買AV器材有$300折扣
逢星期五更有額外10%回贈(上限$100)
計落仲平過去旺角買 (名副其實平4舊兼碌卡儲分)
所以星期四去格定價準備今晚買  $ONY 攝錄機

其實百記同瘋宅價錢只相差幾十蚊
但星期四晚瘋宅說做promote額外送多一粒原廠電池及腳架,清潔用品,原廠袋 ........
還說有大量現貨
點知星期五晚去到又變成另一咀臉
說電池,16G記憶卡送哂
唔知幾時返貨,你等得就等啦
我串返佢話咁多自由行遊客唔通又係留响香港等呀?
瘋宅sales竞然講:「係呀,等得咪等囉,我都無辦法,有貨我call你囉」
咁嘅服務態度真係火都黎
我懷疑佢地唔想逢星期五賺少咗
所以就索性唔賣

噏完廢話,謝謝收看
癲龍2809 + 癲瘋05FD

黃金玩家

19# paulchen

paulchen兄,乜用HXBC信用卡買AV器材有$300折扣咩?係唔係剩係得百記同瘋宅? i-theatre得唔得?  Thank you

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

我試過係"明跌屋"有下列經歴:
當時我正四處為Wattgate 381格價, 秋記$1380, 行過"明跌屋"見有一隻381賣,
問價$1300, 咪叫佢拿來看看, 拿上手一看, 好似好舊咁, 仲有小小氧化了,
問佢有冇新, 佢話呢隻咪新囉, 得番一隻, 我話好似用過喎, 平D得嗎?
佢話$1300已經好平, 我再細心check下隻381, 先發現水線位粒老縲絲冇左,
連塊水線夾片都冇埋, 我話咁都叫新, 佢真係對住我O嘴。

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

19# paulchen

paulchen兄,乜用HXBC信用卡買AV器材有$300折扣咩?係唔係剩係得百記同瘋宅? i-theatre得唔得?  Thank you
sc2006 發表於 2009-7-20 16:47

可能指用hsbc visa購物$5000可減$300既現金劵
呢張現金劵for百記only

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

講到黑掂,點可以唔提下旺角添置大廈既(不忠不信)呢!
經常陳列品當新貨賣。出晒名。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

造福76..