設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: johnnykut

[其他線材] 地 • 濾 • 波~~~~~發動!!!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nerolo0206 發表於 2017-7-25 17:52
見你地講到咁興起 岩岩小弟都入左隻

唔駛暈喎~~~
我保證就算唔聽得都一定睇得

星級玩家

小弟早幾天也收到這個三合一地 • 濾 • 波,暫時用了兩天左右,但效果似乎不太明顯(兩聲道)
可能跟我本身有用電處同地盒有關,唯有再煲多佢一排再作決定

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

evi052008 發表於 2017-7-25 21:01
小弟早幾天也收到這個三合一地 • 濾 • 波,暫時用了兩天左右,但效果似乎不太明顯(兩聲道)
可能跟我本身有 ...

我以前加親新野,好多時都係如果日日聽住,就算每日有少少提升,我都唔會覺
1來煲緊隻器才,2來煲緊對耳仔,,,但過一排抆左唔用就好覺囉

我都係好耐冇返屋企睇過電視,再睇返先覺得有咁明顯分別

鉑金玩家

想問問,如果電視沒有地線(大陸電視),咁隻三合一地.濾.波重有無效果呢?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

tamhing 發表於 2017-7-26 21:22
想問問,如果電視沒有地線(大陸電視),咁隻三合一地.濾.波重有無效果呢? ...

隻3合1包含左地濾+line filter(定叫emi filter)
唔用地濾部分可以當普通line filter用,,
早期hit左一排既tDk emi filter就冇地濾,只係普通接地(邊舊好d我冇試,但都係有唔錯效果)

現時有好多電視都係用8字插冇接地(包括我自己o個部)
電視想接地可以diy,扒文有幾位師兄試過,反應亦正面,,前言講完

師兄部電視可以用呢隻,但如果只接電視既話,用tdk就輕便好多,因為隻3合1真係好鬼大舊
我自己就插拖板俾晒所有器材用
但我相信如果diy地線接埋去地濾應該再好d

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
malretep + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

星級玩家

johnnykut 發表於 2017-7-25 19:32
唔駛暈喎~~~
我保證就算唔聽得都一定睇得

賣家話要7日先出到貨 即叫即造甘話
都幾期待試件野因爲睇返總制成屋牆插都係同一路出
題外話 如果將冷氣電位分多條線比前後級有無得諗

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nerolo0206 發表於 2017-7-27 12:46
賣家話要7日先出到貨 即叫即造甘話
都幾期待試件野因爲睇返總制成屋牆插都係同一路出
題外話 如果將冷氣 ...

條fuse唔用空左o係度,物盡其用當然係好啦
但普通冷氣機用既總制既都係大過電制用既總制(16A?20A?)
師兄查清楚有冇例規管先穩陣喎,,有咩冬瓜豆腐保險唔包就大家都唔想啦

鉑金玩家

johnnykut 發表於 2017-7-27 00:32
隻3合1包含左地濾+line filter(定叫emi filter)
唔用地濾部分可以當普通line filter用,,
早期hit左一排 ...

唔該師兄。

星級玩家

johnnykut 發表於 2017-7-27 14:31
條fuse唔用空左o係度,物盡其用當然係好啦
但普通冷氣機用既總制既都係大過電制用既總制(16A?20A?)
師 ...

Thx ching提點先
小弟岩岩落毒海
試完個濾波咩效果再慢慢玩埋電果parts先

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nerolo0206 發表於 2017-7-28 18:15
Thx ching提點先
小弟岩岩落毒海
試完個濾波咩效果再慢慢玩埋電果parts先

岩岩落海既話仲有大把野玩
電源線,fuse,插都已經有牌玩