設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[影音配件] 四個轆+五條磨轆=齊齊中晒毒!! (Viablue TRI Absorber)

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

叫小瑟唔好用係喇叭度同埋擺錯方向! 最好law黎比我教教佢點擺就岩呀啦!哈哈! ...
KING 發表於 2011-11-7 01:02

佢九成係掛住拓起部5507+xpa5無理到個方向啦!!!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係喎....佢搞乜呢....因為9爺試過都話應該係跟字面擺, 等我聽日試吓掉轉有無分別先... ...
ykluk 發表於 2011-11-7 00:57

你得唔得閒試呀? 駛唔駛我幫你試 ?

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

你得唔得閒試呀? 駛唔駛我幫你試 ?
leo25 發表於 2011-11-7 01:14

好呀!!! 你自己買嚟試咗話我知喎!!!

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

期待快D攪得成團購,唔係肯定炒到個價飛起....

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

就係九爺嗰句呢樣嘢勁過X-60,但平過X-60,我就註定死喺佢手上喇!

3萬

白鑽玩家

就係九爺嗰句呢樣嘢勁過X-60,但平過X-60,我就註定死喺佢手上喇!
jt24 發表於 2011-11-7 09:27

不過有樣嘢提提大家, 呢套神奇嘢既功能係收緊啲聲, 如果你本身套架生都已經快聲收得緊, 背景都靜到無晒影, 咁效果未必咁明顯!!
毒峰佢係用b&w, 所以呢套嘢放落佢架生到會有明顯效果!!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

不過有樣嘢提提大家, 呢套神奇嘢既功能係收緊啲聲, 如果你本身套架生都已經快聲收得緊, 背景都靜到無晒 ...
ykluk 發表於 2011-11-7 09:49

新手想問下"快聲收得緊其實係點呢......唔係好明......如果以我用緊既入門器材會有咩改善呢...? (例如同高/中低有咩唔同呢)?
己所不欲勿施於人
各有前因莫羡人

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

哈哈 !睇吓幾錢入手先 !

3萬

白鑽玩家

新手想問下"快聲收得緊其實係點呢......唔係好明......如果以我用緊既入門器材會有咩改善呢...? (例 ...
沙煞比 發表於 2011-11-7 09:54

其實所謂收緊係講因化震而令背景靜咗好多, 但唔係收細所有音頻聲音, 本身分析力仍然存在!!
其實最明顯係低頻, 有啲架生出個低頻會有啲散同濛, 甚至有啲"嗚嗚"聲, 加石墨腳就可以收緊啲聲, 幫低頻減肥!!
至於中高頻, 因為同樣地收緊咗, 令聲音更加清脆!!

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

一個人講. 你可以話佢傻, 5個人講. 你都可以話佢地夾埋. 不過...夠膽既你可以試下先.

奇在放係D完全冇物理震動既器材上面都效果明顯先死嘛. 我都唔係D迷信人. 睇黎要改下觀念. 凡有電通過之處,必需避震.