ernietse 發表於 2018-3-3 13:47

紀念18年«老師罰™+腦慳™» 群組 ~ 分享你嘅>私伙嘢<

汪明荃: 田園春夢 {:8_397:}

頭炮«老師罰™» 推介一定係 LISA 姐{:8_376:}

呢個群組係紀念2018年2月:

世代交替價值觀謙卑大對峙,
青春無敵不死鳥傳說霸氣多重標準混亂心態,
冇大冇細斷估 x 噏大無畏倫理尊卑老嫩大扭曲,
仿似花樣年華個世界淨係得佢哋冇人哋嘅自我中心世界,
今日話明天嘅搶話事權沾沾自喜新姿態!!!

衍生乜 X 嘢嘅新標籤 ~ 恐龍年代嘅 «老師罰™» 一族,

四月份升溫至«腦慳™»{:8_376:}

大家不妨支持分享你嘅私伙嘢, 以展示«老師罰精神™»嘅品味 +文化 + 心得,

咁就拿拿林大家一齊見證下 «老師罰™» 嘅世界 {:8_364:}

https://www.youtube.com/watch?v=P2ivHq-ISLc

P2ivHq-ISLc

窮小子 發表於 2018-3-3 16:39

{:9_430:}~ 小子 Seafood第一個報到... hehe

窮小子 發表於 2018-3-3 17:11

窮小子 發表於 2018-3-3 16:39
~ 小子 Seafood第一個報到... hehe

Lo Seafood 玩意 {:6_138:}第一擊 !!

## 製作中 ( 自己嗰件 )

窮小子 發表於 2018-3-3 18:56

{:8_367:}Lo Seafood 玩意 ~ Ben 樹有免費下載鴉

## 今日路過 {:6_182:}幫襯翻隻匙扣 先... hehe

窮小子 發表於 2018-3-3 19:21

{:8_367:}Lo Seafood 服飾。。。

回: ernie ching & 羊羊C兄 ~ 係件普通外套啫

窮小子 發表於 2018-3-3 20:47

{:8_367:}   Lo Seafood 品味

ernietse 發表於 2018-3-3 21:55

鄭錦昌: 成日扮靚{:8_400:}

回顧下70年代香港本土老鼠忽嘅音樂, 你睇呢隻cd裏面啲歌手正正就係六七十年代廣東歌嘅先驅:
鄭錦昌, 麗莎, 尹光, 劉鳳屏, 譚炳文 + 沈殿霞, 呢啲全部都係六七十年代當時得令嘅廣東歌歌手, 佢哋通常都會互相翻唱大家嘅歌,麗風或者風行當年亦都係香港嘅主要唱片公司, 當然是七三四年, 許冠傑嘅鬼馬雙星一炮而紅, 從此廣東歌就比許冠傑玩曬咁濟, 成為主流廣東歌神{:8_382:}

https://www.youtube.com/watch?v=yq_W8OJPRGM

yq_W8OJPRGM

ernietse 發表於 2018-3-3 22:04

呢啲就係老鼠忽嘅建議健康飲品{:8_382:}

多飲包保青春常駐, 老屎忽都會變做嫩籮柚{:8_390:}

psb 發表於 2018-3-3 22:20

ernietse 發表於 2018-3-3 21:55
鄭錦昌: 成日扮靚   

香港歌手???一聽即刻諗起前輩 Sam Hui 嘅一首"扮嘢"{:1_253:}

ernietse 發表於 2018-3-3 22:33

鄭錦昌: 心聲淚痕 {:8_400:}

Before our Hong Kong Cantonese Pop KIng Sam Hui gets popular since 70's, Malaysia-born 鄭錦昌 is one of our major Cantonese pop singer{:8_382:}

https://www.youtube.com/watch?v=r7Sag-7sdyY

r7Sag-7sdyY

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 紀念18年«老師罰™+腦慳™» 群組 ~ 分享你嘅>私伙嘢<

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。