Hon 發表於 2022-10-2 21:53

龍珠超劇場版:超級英雄 / 4DX & IMAX版本

https://img.techplanet.today/800x,jpeg/https://techplanet.today/storage/posts/2022/06/98/62ab87eb35418.jpg

香港終於上畫, 慣例睇4DX先...

今次香港竟然有IMAX, 當然要睇埋LA...

劇情同內容都唔駛講啦, 因為我地遲成5個月至上到畫, YOUTUBE同其他地方都已經劇透晒, 所以都無咩好講
但咁樣... 都要講兩句既.

以個人睇咁多套龍珠劇場版黎講, 我覺得呢套就真係...

.唔多掂.

主要原因係故仔都無咩再好講架LA, 只係今次將個主線俾左去魔童同悟飯, 而佢兩位對我黎講真係唔多吸引(記住, 係對我黎講咋)

如果依家又想重啟悟飯接替悟空做龍珠新一代主角的話, 我諗都係唔可能.
的確, 有好多人都幾buy悟飯, 但個人始終都係覺得佢太過"裙腳仔"...

唔係話純呢樣野係我對佢唔鍾意既主因, 但以當時黎講悟空既影響力實在太強, 加埋比達呢個一世既宿敵後就更加突出, 同埋我唔太鍾意呢種突然間就話好勁呀就算數既設定, 所以... 就係咁囉.

咁... 不如講下睇左呢兩個版本既感想吧.

4dx --- 對比上集VS布洛尼黎講有點兒爭D, 打鬥方面都唔小, 但唔夠多同埋刺激, 環境效果今次好似為4dx而設定咁
IMAX -- 正, 如果上次有IMAX版應該都好正, 希望以後可以有呢幾種選擇一同上畫就好.

總括黎講, 今次我係比較失望, 因為鋪排上我覺得係求期, 又用返紅帶軍黎講其實好勉強, 再加埋隻...MAX, 令我諗起以前嗰套生化布洛呢, 唉...

小瑟 發表於 2022-10-4 19:43

呢套真係唔講都唔覺佢上左........

Hon 發表於 2022-10-5 20:36

小瑟 發表於 2022-10-4 19:43
呢套真係唔講都唔覺佢上左........

其他地方上晒畫兼無晒FEEL至到香港上畫, 唉...

tinlunlau 發表於 2022-10-7 04:47

呢套戲我一早喺八月尾去戲院睇咗。未夠一個月差唔多落畫咁滯。可惜我冇睇4DX版。

阿定 發表於 2022-10-7 12:33

今早見到悟飯去了旺角家樂坊,套戲睇完係唔錯的,係最終Boss變到咁大有點奇怪。

Hon 發表於 2022-10-7 19:33

阿定 發表於 2022-10-7 12:33
今早見到悟飯去了旺角家樂坊,套戲睇完係唔錯的,係最終Boss變到咁大有點奇怪。 ...

唔知今次又幫唔幫到悟飯出人頭地呢...HAHA

ltho3k 發表於 2022-10-8 07:57

Hon 發表於 2022-10-7 19:33
唔知今次又幫唔幫到悟飯出人頭地呢...HAHA

睇左,Ok wO

Hon 發表於 2022-10-8 19:18

ltho3k 發表於 2022-10-8 07:57
睇左,Ok wO

好多人都話唔錯, 係我覺得爭D爭D, 可能對悟飯無愛...

ANYWAY... 日版BD已訂

:o) 發表於 2022-10-9 18:40

布洛尼 >>> 神&神 >>> 復活的F

超級英雄未睇
頁: [1]
查看完整版本: 龍珠超劇場版:超級英雄 / 4DX & IMAX版本

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。