leonspacey 發表於 2011-10-27 18:10

草蜢 - 草蜢25週年演唱會 Karaoke (4DVD + 3CD)

內容簡介/曲目
2010草蜢25週年演唱會
輯錄草蜢25年多首勁爆hit歌曲. 配合勁歌熱舞 值得回味

草蜢重新演譯80/90年代至HIT 歌曲: 深愛著你 , 傾斜 , 緣份 ,歲月無聲 , 難得有情人 , 夢伴…
另外輯錄: 草蜢 與多位嘉賓世紀合唱的精彩片段.
(嘉賓包括: 張學友 ,譚詠麟 , 軟硬 , 黃耀明 , 古天樂 , 林曉峰/陳小春/鄭伊健/謝天華, BIG FOUR ….)

全高清1920X1080拍攝

DVD 1 (Live / Karaoke)
01. 飛躍千個夢/歲月燃燒/又愛又恨/憑甚麼/不可思議/一秒轉機
02. 一起衝/紅唇的吻/烈火快車/和林青霞演戲/暫停開始過/深淵/心中的歌/舊唱片/
  黃昏都市人/再見七月/原諒我是我/妒忌/AEIOU/蜘蛛女之吻/每一些也是情/夜了/
  及時行樂/兒童不宜/失戀/寶貝對不起/今晚停了電/愛不怕/我們/歲月燃燒
03. 馬路天使
04. 歲月無聲
05. 深愛著你
06. 難得有情人
07. 每天愛你多一些
08. 愛我別走

DVD 2 (Live / Karaoke)
01. 鐵幕誘惑
02. 傾斜/一分鐘都市.一分鐘戀愛
03. 緣份
04. 紅/情誡
05. 無人之境
06. 我懷念的
07. 是這樣的
08. 盼望的緣份
09. 暴風一族
10. 花花宇宙/煞科/讓我奔放/成吉思汗/愛情陷阱/全為愛
11. 夢伴
12. 友情歲月

DVD 3 (Live / Karaoke)
01. 世界會變得很美
02. 失樂園
03. LONELY
04. 半點心
05. 嗲噢/三分鐘放縱/熱力節拍wou bom ba
06. 戀愛預告
07. 永遠愛著您
08. 忘情森巴舞
09. ABC
10. 飛躍千個夢

DVD 4 (Live)
01. 永遠愛著您/絕對空虛/朋友 [軟硬]
02. 寶貝對不起 [任賢齊]
03. 非常夏日/每天愛你多一些 [張學友]
04. 捕風的漢子/愛情陷阱 [譚詠麟]
05. 將冰山劈開
06. 芳華絕代 [黃耀明]
07. 無心睡眠 [林曉峰/陳小春/鄭伊健/謝天華]
08. 原諒我是我 [古天樂]

CD 1
01. 飛躍千個夢/歲月燃燒/又愛又恨/憑甚麼/不可思議/一秒轉機
02. 一起衝/紅唇的吻/烈火快車/和林青霞演戲/暫停開始過/深淵/心中的歌/舊唱片/
  黃昏都市人/再見七月/原諒我是我/妒忌/AEIOU/蜘蛛女之吻/每一些也是情/夜了/
  及時行樂/兒童不宜/失戀/寶貝對不起/今晚停了電/愛不怕/我們/歲月燃燒
03. 馬路天使
04. 歲月無聲
05. 深愛著你
06. 難得有情人
07. 每天愛你多一些
08. 愛我別走

CD 2
01. 鐵幕誘惑
02. 傾斜/一分鐘都市.一分鐘戀愛
03. 緣份
04. 紅/情誡
05. 無人之境
06. 我懷念的
07. 是這樣的
08. 盼望的緣份
09. 暴風一族
10. 花花宇宙/煞科/讓我奔放/成吉思汗/愛情陷阱/全為愛
11. 夢伴
12. 友情歲月

CD 3
01. 世界會變得很美
02. 失樂園
03. LONELY
04. 半點心
05. 嗲噢/三分鐘放縱/熱力節拍wou bom ba
06. 戀愛預告
07. 永遠愛著您
08. 忘情森巴舞
09. ABC
10. 飛躍千個夢

{:6_142:}

sunboy 發表於 2011-10-27 18:15

又黎大堆頭,大製作..........七碟兼容,一網打盡{:6_121:}

就黎有錢買都冇地方擺了............{:6_126:}

andychankk 發表於 2011-10-27 18:59

期待藍光版。

teddyng637 發表於 2011-10-27 19:08

等Blu-Ray先啦! {:6_182:}{:6_182:}

yauyau282 發表於 2011-10-27 19:10

回覆: 草蜢 - 草蜢25週年演唱會 Karaoke (4DVD + 3CD)

BD唔知又要等幾耐?依家等緊許志安,chi lam,拉闊個幾隻。。。。。

發送自我的 GT-I9100

lw3000 發表於 2011-10-27 22:22

呢次草蜢真係好睇由頭炸到尾, 一定要 blu-ray

Will 發表於 2011-10-28 01:24

disc4特別嘉賓 9 成落唔到BD

史提芬周 發表於 2011-10-28 02:13

落到DVD,何解落唔到BD呢?{:1_342:}

史提芬周 發表於 2011-10-28 02:14

個LIVE係2010年的?咁耐先出碟既?好少有噃~~~

yk0823 發表於 2011-10-31 16:34

期待BD版 !! {:1_326:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 草蜢 - 草蜢25週年演唱會 Karaoke (4DVD + 3CD)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。