設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

Philips Fidelio X2 開箱....

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

一路以來都有留意 Philips 新系列既耳機....耳機偏向大眾口味...又不失質素....性價比夠哂高...
換埋條線....加上一層樓....
自從X1 打響左個名之後...一路都好留意有冇X2 出....
結果今日就可以係視聽展到買到....價錢仲同X1 差唔多...3千頭...
係會場購買仲送多條單晶銅升級線同低音特別版耳PAD....
聲就唔敢講住..因為未煲開...但第一下聲就起馬冇令我失望....
說話就唔多啦.....上多D圖俾師兄了解下

X2 包裝...應該同X1 完全一樣....

中國制造及參數

內包裝

耳機出場~~包一條線及線夾

底下有說明書

代理送的特別版耳PAD~~聽說有低音加強的效果!

全黑 X2 外觀

全黑 X2 外觀

可以換耳PAD ~ 好方便~~~一拆就係....聽講好多師兄都好唔鐘意X1 冇得換

拆 PAD 後 ~

完~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

評分

參與人數 4威望 +58 金錢 +68 收起 理由
WallerHomie + 10 + 10 精彩報告
soalex + 10 + 10 精彩報告
黑翼菜鳥 + 8 + 8 精彩報告
hiyori + 30 + 40 精彩報告

查看全部評分

星級玩家

換耳pad的那個設計比起其他可換耳pad的耳機真的方便不少
不知x2和x1在聲音上有什麼分別呢?不過看師兄如此滿意,應該有不少改善吧
btw,個人覺得x2的樣子有點像grado,是錯覺?
(Post76 Android 手機版送出)

鉑金玩家

如果又有金色限量就好...

星級玩家

dicky0411 發表於 2014-8-10 18:18
換耳pad的那個設計比起其他可換耳pad的耳機真的方便不少
不知x2和x1在聲音上有什麼分別呢?不過看師兄如此滿 ...

其實我又冇擁有過X1 , 只係之前試聽過...俾佢既性價比SUPRISE 到.....
冇辦法 一齊做個AB TEST 呢.......

銀級玩家

外形幾靚
我都留意緊呢隻X2. 想買隻低ohm數的, 插下ap100.
期待聽感分享.
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

鑽石玩家

窮鬼

X1之前試聽過

音場夠大,聲幾清
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

進階玩家

008325 發表於 2014-8-10 18:50
其實我又冇擁有過X1 , 只係之前試聽過...俾佢既性價比SUPRISE 到.....
冇辦法 一齊做個AB TEST 呢....... ...

恭喜入手新玩具, 小弟現擁有 Philips X1 (係阿哥做野時執番來的 Sample ) 送到我手已經係甩左耳罩要自己用膠水粘著, 沒有了原裝耳機線.... 入左條古河 3.5mm 線初期都滿意但後來買左條銅合金線效果更開揚無咁衝! 音響展對 X2 用 Fostex DAC/amp 推和我家中組合有頗大分別...但仍可聽出 X2 係 X1 的昇級版, 分析力和音場都很好, 雜食型耳牛力量充足

進階玩家

chowyeung 發表於 2014-8-10 18:59
外形幾靚
我都留意緊呢隻X2. 想買隻低ohm數的, 插下ap100.
期待聽感分享. ...

剛才用 AP100 直推小弟的 Philips X1 音量開到50 才夠力, 對野要求推力唔細好在 AP100 夠力水{:9_432:} ...直推都有滿意音效不會惡聲! 但還是用枱擴比較理想.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

X1 用家路過揮手~~~

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

當日我試完X2都心動, 但最後用咗啲錢買咁喇叭線。