設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 大阪掃碟藏寶圖

星級玩家

前排去左大阪掃碟,係北堀江一間中古碟舖(忘記名字 ),老闆娘知我係遊客,主動送個大阪附近碟舖地圖俾我,太感動!!! 慳左好多時間  ,係度同大家分享呢個"藏寶圖"~~                                下

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 10威望 +119 金錢 +110 收起 理由
kh22 + 10 + 10 精彩報告
pinkspider + 10 + 10 超正!
MDLP + 10 + 10 一定要加分
mmmclll + 10 + 10
Cheong448 + 20 + 20
oops + 10 + 10 精彩報告
percyyip + 9 正正正
thomasl211 + 10 + 10 絕對認同
ernietse + 20 + 20 how many u buy? found rare item?
tlsk + 10 + 10 謝謝分享,超正!

查看全部評分

黑鑽玩家

正呀!

銀級玩家

師兄……分享下大阪買的好碟靚碟啦!唔該!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
tlsk + 10 + 10 絕對認同
ernietse + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

Mirco Seiki RX1500+SAEC308N+Dynavector DV20XL
Luxman E-200
Krell MD-10 +SPB64X
Classe Audio DR-6L
Krell KSA-200S
Thiel CS7

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

超正!

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ernietse + 20 + 20 U also show us your CD treasure la

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

兩個月前,都係跟著呢本野去買
另外一提, 京都都有一本叫Kyoto Record Map, 同一樣設計,

不過傷心的是...... 最後一日到大阪咁岩唔知咩假期,
有一幢樓入面有7間唱片鋪,全部都冇開
我係玻璃窗外望入去,.............................................................
已經有3、4隻難搵的心頭好,到今日仲耿耿於懷

不過成張地圖我去過曬啦,
建議要睇清楚 間鋪賣咩種類 先去行,會行少好多路

不過最後拎番香港, 都有70隻LP 同三十幾隻CD

難波

NAKA

DISC JJ

x

評分

參與人數 5威望 +57 金錢 +57 收起 理由
kh22 + 10 + 10 精彩報告
thomasl211 + 7 + 7 Many thx ...yr pic are so good
pinkspider + 10 + 10
ernietse + 20 + 20 What kind 30cd u buy? Show us la
窮小子 + 10 + 10 少爺仔 ☆★ 早晨呀

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

KING KONG RECORDS

呢到係梅田一出去嗰個位,附近都有啲細店,
不過無乜驚喜,可以唔去

唉,次次去完日本都唔想番香港,

x

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +10 收起 理由
ernietse + 20 King kong nothing to buy for me
窮小子 + 10 + 10 『 少爺仔 』 不想回港 ☆★ 心得 !!.

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

富小子 大佬早 ,你隻胡琳blu ray 好似好唔掂喎

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2016-10-12 13:41
KING KONG RECORDS

娶個  ( 日本 妹妹 )  入植 咪得囉...   哈哈 !

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2016-10-12 13:46
富小子 大佬早 ,你隻胡琳blu ray 好似好唔掂喎

最緊要  (  見到 小琳  )  姐...

乜野都係  小事 、小事

☆★ 仲未培養好 心情     睇住 ○○○○○○ 哈哈 !

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
sunboy + 50 + 50
2003987 + 10 + 10 買金仔啦~~~~

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

今次係日本買CD 大多數都係想買啲香港冇嘅
BENI <-- 日本算係新嘅歌手 , COVERS 系列就係將啲名曲換曬英文歌詞再唱,把聲好正架
[youtube]lrj2y0ebUq8[/youtube]

今次都有驚喜嘅係發現左一個我未聽過嘅上一代歌手同佢做主唱嘅BAND,
我係KING KONG 行過嗰時聽到一首歌好鬼正
嗰時梗係唔知咩歌,就死記一兩句歌詞,去到住處先google,
之後就知隊BAND 就叫REBECCA,  主音就係NOKKO啦  ,
首歌原來就係Rebecca 首One More Kiss ,
首歌以前係SONY LIBERTY 音響組合嘅廣告歌,
[youtube]D9b61nu7cH8[/youtube]

隊REBECCA 出過一隻碟叫REBECCA IV,  原來係日本係第一隻成功嘅ROCK ALBUM,
不過好似香港知名度唔高

(跟著就總之見到NOKKO呢個名就買 ,買完先算  ,順帶一提,首ONE MORE KISS 係有膠膠EP嘅, 原來係極罕有,仲要超貴, 總之就破產啦 )

一次過貼曬先啦,有邊隻想仔細睇我再影啦 ,唔係upload 到傻
有一兩隻送左比朋友,所以冇出現係到

x

評分

參與人數 2威望 +19 金錢 +19 收起 理由
thomasl211 + 9 + 9 睇得出師兄真心喜歡音樂!正!.
窮小子 + 10 + 10 ☆★ 少爺仔 出手啦... 哈哈 !

查看全部評分