設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: guppyguppyguppy

[其他耳機] KENWOOD MGR-E8 <一直被忽視的神器>

進階玩家

不過如果要求容量不高,又經常更新歌曲,我建議64GB都是用在外置到。
抄歌時用回讀卡器,會快好多!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

ckikin 發表於 2013-7-20 13:44
不過如果要求容量不高,又經常更新歌曲,我建議64GB都是用在外置到。
抄歌時用回讀卡器,會快好多! ...

暫時兩張32都幾夠聽
畢竟, 常聽都係果幾張碟
其他歌都係想轉下MOOD先聽
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

scene030112 發表於 2013-7-20 13:32
整張東芝啦

64GB MIJ已買~

星級玩家

ckikin 發表於 2013-7-20 13:42
應該係格式問題,我那張也搞了一輪。
最後用EASEUS Partition Master 9.1.0 Home Edition先搞掂。
完來有些 ...

呢個software真係好好用!

星級玩家

由於Toshiba 64GB class 10 MIJ出左, 我估會有唔少師兄入手, 所以寫小小點樣搞到張卡可以俾E8認到
寫之前毒下你地先~
張卡價錢重平過Sandisk, 同埋真係好聲左, 如果你喜愛Kpop, Jpop, 我可以建議你入番張玩下
我試過放落AK120度, 同埋E8度, 聽同一首歌比Sandisk聲線更甜, 延伸度更長, 其他暫時未聽得出
如果到時你地真係唔覺唔好插爆我...你咪當買張MIJ+平過Sandisk既卡囉!!!

廢話講玩, 大家可以DL左樓上師兄介紹既"EASEUS Partition Master 9.1.0 Home Edition"
之後當電腦認到張Toshiba SD卡之後, 我既做法係首先delete曬所有partition, 之後張卡會認唔到
之後再將張卡用FAT32 format一次, 記得set Primary而唔係其他
然後你入番張卡落E8度, 佢就會認到架啦! 係咪好簡單呢~~~

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

我想請問各位師兄,機內嗰張最大只可換到32G?

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

chestertang 發表於 2013-7-23 22:17
我想請問各位師兄,機內嗰張最大只可換到32G?

64~
FORMAT 做FAT32

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

正,留位先

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章

有無師兄有駁amp用?

(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

ronaldlaw 發表於 2013-8-13 13:53
有無師兄有駁amp用?

(Post76 Android 手機版送出)

小弟不才....
E8長期連接住mass kobo 385...