設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: takeishi

[討論] 神奇的CD花痕修復器

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我晌深水埗鴨記買架. 果日同個FD行行下街見到某檔野好多立立雜雜野賣.
俾我見到呢套野. 於是同個FD一人掃一套走. 唔知呢家重有無呢. 我見佢都俾人掃得好快.
下次行過再見到既. 我晌度通知大家一聲. 順便影張相俾你睇邊一間呀.

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ernietse + 20 + 20 so many PM to you, YOU ARE SO HOT

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

可否pm係邊度買?thx

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

yuppi 發表於 2016-11-2 10:03
之前有代理賣三千,痴線

基本上除咗 LPCD,其他任何碟都可以翻新。

我就真係唔捨得成千蚊買部機去洗碟磨碟啦. 平平地幾拾蚊玩下就可以既.
之不過. 我買果套野雖然係手動架昨, 不過洗完磨完真係OK架. 修補完之後. 真係唔見左D花痕.
無話你所講既磨完重花過未磨. 係唔係機磨會重手D呀. 後而手磨我可以輕手D就住黎慢慢磨.
效果真係勁神奇呀.

評分

參與人數 2威望 +18 金錢 +18 收起 理由
pekkle69 + 10 + 10
Msuper + 8 + 8 好有心得

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

takeishi 發表於 2016-11-2 15:03
我就真係唔捨得成千蚊買部機去洗碟磨碟啦. 平平地幾拾蚊玩下就可以既.
之不過. 我買果套野雖 ...

真係幾拾元而已?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
takeishi + 10 + 10 真係. 好平之嗎. 平到你唔信架..

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

yr3354 發表於 2016-11-2 13:52
C~hing,可否pm係邊度買?謝謝

請問可以修復SACD嗎?

黑鑽玩家

我家有些很久前的cd 唔係花,係氧化, 化到跳埋線play 唔到,讀唔到, 最後還是買番隻黑膠,復刻cd, k2hd sacd ...etc 之類算了

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

manid903 發表於 2016-11-2 16:55
我家有些很久前的cd 唔係花,係氧化, 化到跳埋線play 唔到,讀唔到, 最後還是買番隻黑膠,復刻cd, k2hd sacd . ...

氧化左既就直頭無得攪啦. 神仙都難救. 唯有俾佢安息. . . . . . . 阿門.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

taydanny 發表於 2016-11-2 16:21
請問可以修復SACD嗎?

嘩~呢個真係唔豬和. 你夠唔夠擔試呀. 我第一次用都只係搵隻掉落垃圾桶唔要既碟黎試架昨. 你隻SACD咁貴重. 如果聽到無跳既. 花左都有得佢啦. 聽歌姐. 又唔係睇樣.

星級玩家

曾經在33數字台見過有條友post話將CD爆曬於強光下會靚聲左,好多網友信以為真跟著去試,結果.......

評分

參與人數 4威望 +48 金錢 +48 收起 理由
ernietse + 20 + 20 CPU post us your CD collection la
pekkle69 + 10 + 10 haha
Msuper + 8 + 8 我真係kit一聲睇到笑了出來!
takeishi + 10 + 10 咁很好笑

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

我老公話20年前Audio Technica都曾經出過一種像牙膏的
CD修補膏,當年要百多元一枝

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ernietse + 20 + 20 your husband so CD fans, did he buy too?

查看全部評分