設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[古典] 不如講下 古典 黑膠 ?

鉑金玩家

kl122002 發表於 2016-11-29 18:59
我D舊鑽石黑膠可能唔知去左邊了.

樓主如果對舊唱片有興趣,我可以帶你去一個地方尋寶..

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

benwongkk 發表於 2016-11-30 09:31
如果俾我揀,我會玩LENCO...平靚正..

我老公第一個唱盤就是Lenco L-75

1萬

白鑽玩家

老而不

benwongkk 發表於 2016-11-30 09:32
樓主如果對舊唱片有興趣,我可以帶你去一個地方尋寶..

有無tips? 可能我去過?
不過香港的舊唱片conditon 向來麻麻地就是
還是好音樂最好.

鉑金玩家

kl122002 發表於 2016-11-30 13:48
有無tips? 可能我去過?
不過香港的舊唱片conditon 向來麻麻地就是   ...

係土瓜灣,全部可以先試後買...

鉑金玩家

old8woman 發表於 2016-11-30 13:08
我老公第一個唱盤就是Lenco L-75

今時今日佢仲有新盤出, 前個月係柏林見佢擺展覽,可惜只招待業界..無緣了解新產品.

進階玩家

kl122002 發表於 2016-11-29 23:06
這些年人人都想要女聲. 除了男的要女聲, 某日行過CD鋪都聽到連女人都想要
我真係唔知發生乜事.
...

有套搜書院仲用很少有的16 1/2轉灌錄,全套一隻碟搞掂,現在十分難求。

鉑金玩家

前面有師兄貼分時提過"我想聽番麥潔文舊版廉卷西風,真係絕咗版."..我真係好似見過,等我印證下再返黎確定..

銀級玩家

師兄,師姐們post 的都係離地精品……

我只買平民百性買得起一百幾拾蚊個d……

原版好多都好貴,我無得比較,但呢d平民片都

Ok喎……

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
dc903 + 10 + 10 地毯上有件paper clip.
tlsk + 10 + 10 絕對認同
ernietse + 50 + 50 Yellow file is cute
kl122002 + 10 + 10 好大舊骨下wor !

查看全部評分

Mirco Seiki RX1500+SAEC308N+Dynavector DV20XL
Luxman E-200
Krell MD-10 +SPB64X
Classe Audio DR-6L
Krell KSA-200S
Thiel CS7

銀級玩家

Emi 平價系列

x

評分

ernietse + 50 + 50 執返個萬字夾啦! 唔好嘥咗佢!
dc903 + 10 + 10 自己不識,但覺幾好聽呀
tlsk + 10 + 10 一定要加分
kl122002 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

銀級玩家

Again cheap cheap cheap

x

評分

ernietse + 50 + 50 個紙皮箱好乾淨
dc903 + 10 + 10 點解用face mask,還似鉄造。
tlsk + 10 + 10 係好嘢黎!
kl122002 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分