設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: kowkow

[~ 原創影評 ~] 《John Wick 殺神2》 超簡短影評,槍聲勁爆一絶

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

gashapon 發表於 2017-2-20 11:19
前一個星期無時間, 等到昨天終於同老婆去了睇. 其實認真去想個故事都幾唔make sense, 不過殺人場面真係好正 ...

個印的大概原理:
1. 你要欠人人情時, 就印你個手指模上去其中一邊
2. 人地要你還人情時, 就SHOW個印出黎
3. 你還完後, 對方就要印返個手模係另一邊, 就為之一個完整的印, 無拖無欠了.
根據殺人組織的協定, 唔還人情就會畀追殺.
等運到

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

mike384 發表於 2017-2-20 12:35
個印的大概原理:
1. 你要欠人人情時, 就印你個手指模上去其中一邊
2. 人地要你還人情時, 就SHOW個印出黎

呢個我知啊, 我問題係"還人情"唔代表咩都要做, 例如如果個細佬要佢在酒店內殺酒店老闆佢都要照做? (學佢地講有rules要跟否則同動物無分別, 但"rules"都要合理, 否則我要佢成世跟住我幫我做野佢都要照還咁咪無得走?) 始終殺high table的人係好大罪, 有咩理由全世界都知係細佬指使但佢又咩事都無仲可以坐正, d"手下"(john) 就負全責? 理應john照追殺, 但細佬一樣有後果吧.  

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

gashapon 發表於 2017-2-20 13:38
呢個我知啊, 我問題係"還人情"唔代表咩都要做, 例如如果個細佬要佢在酒店內殺酒店老闆佢都要照做? (學佢 ...

可能第三集會交待,今集理咗啲伏缐先呢⋯⋯