設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Cheong448

[流行曲] 有要搶又有嘢炒 胡琳 第二張英文專輯《Me and You》

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

manid903 發表於 2017-5-24 10:27
話分兩頭,其實真的算貴嗎? k2HD, abby road ,xrcd ...都係普通味精料嘅碟都差不多價, 而家賣隻講明靚聲嘅 ...

留番啖氣好過,為踏而踏嘅人你點解釋都無用⋯⋯

呢隻碟係好有心機做,呢啲心機錢我覺得值得比,同埋佢個成本一定貴過番出嗰啲日本制SACD丶甚至係三舊水嘅UHQCD

評分

參與人數 5威望 +91 金錢 +91 收起 理由
sunboy + 50 + 50
vm8833 + 10 + 10 絕對認同
伏喱哩 + 1 + 1 會考唔合格果d都好比心機做既.最成功例子..
窮小子 + 20 + 20 絕對認同
manid903 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

manid903 發表於 2017-5-24 10:27
話分兩頭,其實真的算貴嗎? k2HD, abby road ,xrcd ...都係普通味精料嘅碟都差不多價, 而家賣隻講明靚聲嘅 ...

小弟''辭''不達意......再辯駁被人話[呱呱嘈]

明白呢張碟靚聲[有心製作].....聽1-2次打入冷宮

老兄,碟聽唔哂.....仲有其他靚聲版

[嗰價小弟畀得起],胡小姐初出道唱片嗰價無咁貴[百十幾蚊].之後出版嗰價 唯有放棄[是對唱碟嗰價有微言]

硬k2HD,正 abby road ,剛xrcd  果啲嗰價無得選擇......唯有買1-2張聽吓

畀得起錢當然無問題.......掹緊車邊就要三思

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

銀級玩家

畀得起錢當然無問題.......掹緊車邊就要三思。

依個唔係比唔比得起問題。
係唱片公司當你羊古。咁做乜自己伸條頸比人扣據咁ONQ。
仲要做完羊古占占自喜。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Cheong448 + 10 + 10 羊''牯''

查看全部評分

http://karryykwai.blogspot.hk/

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

bellyjerry 發表於 2017-5-24 13:14
街如果真係賣得晒唔緊要,CD Warehxxxe 重有大x把,$185送海報

我第一隻就係CD warehouse買, 呢兩隻係舖仔 幫外國朋友買. 大舖相信大量存貨. 我以前CD用得好粗, 所以買多隻後備.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2017-5-24 15:01

呢隻碟係好有心機做,呢啲心機錢我覺得值得比,同埋佢個 ...

留番啖氣,為踏而踏人哋借題發揮,你點解釋都無用

你講得好口響 唔該包膠

你咪抄人---別人講隻碟係好有心機做

你覺得值得比⋯⋯因為你是身有兩錢''自我陶醉''優皮士

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

黑鑽玩家

伏喱哩 發表於 2017-5-25 09:19
依個唔係比唔比得起問題。
係唱片公司當你羊古。咁做乜自己伸條頸比人扣據咁ONQ。
仲要做完羊古占占自 ...

c hing , 咪你應該要罷買所有環球出品了, 因為BMA 一年當樂迷係羊古一兩次, 環球係2 個月出嚟斬人一次! " 唱片公司當你羊古。咁做乜自己伸條頸比人扣據咁ONQ" 講得好! 但係而家市場上就係得呢班人不斷地on Q , 音響forum, 唱片公司才能繼續生存!

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2017-5-24 15:01

呢隻碟係好有心機做,呢啲心機錢我覺得值得比,同埋佢個 ...

C兄 好   〜   講得 有道理  

##   為何 5係 主流價錢   用心制作

自己去 購買 & 支持   就係 羊古 ,  沾沾自喜 呢 ?

見到咁多 ( 呢D劣評 )  留言  〜  真感無奈   最慘就係

呢D人 未買 、 未聽先評...

申利 :  我有買 丶 我有聽    評價

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +125 金錢 +125 收起 理由
阿正 + 20 + 20 用家心得
dc903 + 20 + 20 一定要加分
tlsk + 20 + 20 用家心得
Cheong448 + 5 + 5 唔買原因唔合理價錢,咁叫無奈
Msuper + 10 + 10 每事都有正同反何必太介懷,幹寺杞喜歡的事.

查看全部評分

鑽石玩家

話G你九唔答八,肺話連編,講多無謂,買隻聽吓最實際

x

評分

參與人數 4威望 +110 金錢 +110 收起 理由
阿正 + 20 + 20 用家心得
tlsk + 20 + 20 精彩報告
窮小子 + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Cheong448 發表於 2017-5-25 10:09
你留番啖氣,為踏而踏人哋借題發揮,你點解釋都無用

你講得好口響 唔該包膠

## 敢問 C兄   小子 都夠 ( 入門資格 ) 講下掛。。。 hehe

x

評分

參與人數 10威望 +235 金錢 +235 收起 理由
阿正 + 20 + 20 堅過石堅
Cheong448 + 5 + 5 你有多張,不如送一張給我_
dc903 + 20 + 20 wow la la mama mia.
tlsk + 20 + 20 超精彩報告,冇得頂!
CDROMRW + 10 + 10 Full House, 掂呀!
903881997 + 80 + 80 富小子兄好波!
vm8833 + 10 + 10 精彩報告
Msuper + 10 + 10 點止入門_大愛進階啦
manid903 + 10 + 10 C hing 出手show hand 了!! haha

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

喂喂喂~買定黎手,唔買好走,唔聴收口,啱聽拍手

x

評分

參與人數 9威望 +240 金錢 +240 收起 理由
ericeric + 50 + 50
阿正 + 20 + 20
dc903 + 20 + 20 一定要加分
tlsk + 20 + 20 超正!
903881997 + 80 + 80 吉爺好波!
vm8833 + 10 + 10
Msuper + 10 + 10 唔出聲齋比fun都得掛_陀地樂壇須要正能量.
manid903 + 10 + 10 用家心得
窮小子 + 20 + 20 小子 支持 ~ 先來 拍手。。。

查看全部評分