設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 講下高級戲院?

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

戲院門面同硬件永遠係兩回事,不過想睇硬件就唔應該去百記(除左 PP)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

alleelarry 發表於 2017-5-17 18:06
個人偏向機場 IMAX 多一D,人又少D無咁噪!

入一入去好大陣象呢。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

講開又講,依家睇戲真係貴左好多,尤其什麼4D, 真係提唔到手指去買飛。

5萬

總版管

kl122002 發表於 2017-5-17 20:16
我覺IFC 唔差, 至少出入的人不雜. Cyber port 我都去過, 似是有種IFC的放大版. 係有少少交通唔方便.
以 ...

口臭上次係星影都試過,隔離條友酒味勁到爆。

1萬

白鑽玩家

老而不

小瑟 發表於 2017-5-26 12:00
講開又講,依家睇戲真係貴左好多,尤其什麼4D, 真係提唔到手指去買飛。 ...

有些電影我唔覺值得用4D, 根本沒需要.
而且...我真係有少少諗起以前去山頂睇 "超動感影院"
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

星影匯,價錢公導,硬件又OK

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2017-5-26 11:58
入一入去好大陣象呢。

人少D,質素又高尚D,睇得開心d,投入D,咩都抵番哂!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

講起入場睇戲啲人質數就嬲嬲地,話說小弟上星期去Mega box睇早場異形,計埋小弟估計二十零人左右
由開場已經聽到有人喺度不斷講嘢,小弟一直忍,去到中段終於忍唔住大聲爆咗句"靜啲啦唔該"
之後全場靜哂,點知隔咗一兩分鐘,有位男仕回咗我一句"咁巴閉自己包場睇吖嗎"
P你個K,呢啲咩人嚟,自己唔啱在先,仲可以咁理值氣壯,痴孖筋嘅
小弟其實好想同佢鬧鑊金,不過費事嘈住其他人,只係回咗句"你嘈住人呀,當自己喺屋企睇緊碟呀"

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

Brian 發表於 2017-5-29 19:57
講起入場睇戲啲人質數就嬲嬲地,話說小弟上星期去Mega box睇早場異形,計埋小弟估計二十零人左右
由開場已 ...

所以好睇地區, 場次.
其實我唔介意人地睇戲講野, 出得來戲就其實預左, 問題是在於過唔過份.
耳語數句我覺是OK的, 不過變成城市論壇就真是太過火了.

還是好音樂最好.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

kl122002 發表於 2017-5-29 20:59
所以好睇地區, 場次.  
其實我唔介意人地睇戲講野, 出得來戲就其實預左, 問題是在於過唔過份.
...

小弟其實都係細細聲都算,最慘係喺度吹水咁,你一言我一語,所以先忍唔住

啲人真係好冇公德心,好心入得場就守下規則啦