設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[合併式擴音機] PATHOS ClassicREMIX 開箱

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

...來自意大利的 PATHOS ClassicREMIX .....

都2年冇出開箱文了. 今年一直計劃升級兩聲道擴音機同CD機, 原先目標鎖定係天龍 2500NE一套西裝. 但經過再三試聽後, 因個人口味問題, 所以遲遲仍未扑鎚行動. 咁啱就係呢個時間, 見到呢部意大利嘅 PATHOS ClassicREMIX 膽前石後合併擴音機疑似特價 (因為我根本唔知原價係幾多...). 因曾經都用過膽前石後前後級, 心想聲音取向應該啱自己口味, 再加上身邊好友(定損友?)居然打埋電話去友誠輝煌幫我預約Set定機比我地試聽. 結果就埋下中招嘅伏線喇. 經超過一小時認真試聽後, 返到屋企再仔細考慮一下, 雖然超出左預算, 但最後都決定放棄天龍而入手呢部機. 計劃先換擴音機而遲一步先再諗CD機. 小弟文筆唔好, 都係上圖分享算了.

箱中箱保護, 基本合格

對我而言, 外型幾吸引

用品牌名做散熱片

4組RCA加一組XLR輸入, 另可當前級使用. 背後DAC部份只係得個樣, DAC模組係需要另外加錢買入的. 不過我冇玩CAS, 所以暫沒此需要.

一個冇字冇圖示嘅遙控器, 絕對要考記性, 好彩只係得6個制啫

小弟純粹鍾意聽歌, 木耳一對, 只能簡單講呢部機可今人聽得舒服(個人覺得呢點非常重要), 略帶絲絲暖意而不會過濃. 雖然不及一般高分析力石機般線條分明, 但亦絕不拖泥帶水, 兼且還原空氣感亦算不錯. 70W輸出雖然唔算強勁, 但對於我的110尺小空間絕對應付有餘. 暫時只係聽左20多小時, 期望遲啲可以再進一步.

雖然此機跟一般貴價名器相比仍有不足, 但對於我呢啲窮鬼嚟講, 這級數絕對已經可以滿足到我了.

最後, 各位想知價格嘅師兄, 煩請自行搜尋一下輝煌的fb或網頁. 恕小弟不會在此回覆或PM. 多謝收看.

評分

參與人數 14威望 +230 金錢 +230 熱話 +100 收起 理由
HenryHou1 + 10 + 10 一定要加分
alfredmyc + 10 + 10 一定要加分
245141525 + 100
ykluk + 80 + 80 一定要加分
benwongkk + 10 + 10 超正!
qk8082900 + 10 + 10 恭喜
keltonfan + 10 + 10
小寶老豆 + 20 + 20 超正!
andy7fai + 10 + 10
aj2008 + 10 + 10 一定要加分
KING + 10 + 10 超正!
flight + 10 + 10
umojim + 20 + 20
fungl + 20 + 20

查看全部評分

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

Leo兄,你真係冇咩野多,又換機啦!犀利,犀利!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

KING 發表於 2017-6-24 20:58
Leo兄,你真係冇咩野多,又換機啦!犀利,犀利!

King sir, 我都唔係換得好密啫....

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

leo25 發表於 2017-6-24 21:48
King sir, 我都唔係換得好密啫....

哦!你唔算換得好密 係好X柒超級密啫!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
leo25 + 50 + 50 哈哈~

查看全部評分

祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

超正...
求全家福~~
有無試過爆機?? 爆唔爆得起?

評分

leo25 + 50 + 50

查看全部評分

Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

部機好靚仔 散熱位金工

評分

leo25 + 50 + 50 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

小寶老豆 發表於 2017-6-28 11:41
超正...
求全家福~~
有無試過爆機?? 爆唔爆得起?

全家福等遲D齊張先啦

暫時都未認真爆過機

1萬

白鑽玩家

qk8082900 發表於 2017-6-28 14:27
部機好靚仔 散熱位金工

係幾吸引嘅

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

leo25 發表於 2017-6-28 22:22
全家福等遲D齊張先啦  

暫時都未認真爆過機

... 爽手快啲喇...
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

專業玩家

.....果然有品味