設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: takeishi

[討論] 帶大家去行下日本最大型既二手影音店

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

超級正的, 多謝分享

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
takeishi + 10 + 10 多謝支持

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

angllewave 發表於 2017-7-1 17:51
如果大坂, 心齋橋, 開頭右手邊有一間BOOK-OFF PLUS (上樓), 另外中間段地庫又有一間 (不少108日圓碟)
另 ...

謝謝,19號出發,近日開始睇料,不過真係唔知買咩好,CD,4K碟,耳機,配件,有人叫我買隻4K ROM返來,總之好多野想睇但………K2阪在我印象只有大大個跑人。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
takeishi + 10 + 10 多謝支持

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2017-7-2 07:48
謝謝,19號出發,近日開始睇料,不過真係唔知買咩好,CD,4K碟,耳機,配件,有人叫我買隻4K ROM返來,總 ...

我都唔知Photobucket果度發生咩野事. 所有相都俾佢block晒. 大慨應該係超過左佢容量. 所以要我俾錢啦.
不過唔緊要~我會盡快攪番佢架啦. 等大家可以睇番我以前既珍貴資料.

月中去大阪呀. 好呀. 大阪呢. 雖然真係唔夠東京多. 不過. 大阪有一個好好既優點.
就係. 大阪d野夠晒集中. 同埋~大阪係一個第二城市. 好多舊店都仍然保留住80年代既特色.
好多店都係開左好幾拾年. 所以~你可以晌大阪搵到好多舊既野. 而且大阪果邊價錢無東京咁貴.
所以我去親日本搵碟. 通常都大阪東京兩邊走. 中間要夾住名古屋. 所以呢3度地方我最熟.

大阪呢~唔難攪既. 放心. 我等陣俾d資料你. 已經有齊晒大阪9成既碟鋪架啦.
我最快手. 2日我可以行晒佢. 當然啦. 我真係由朝頭早9點行到夜晚9點果隻. 慢慢行既. 3日啦.
再有多d時間既. 你更加可以行晒所有book-off. 1個禮拜都唔夠行呀.

等陣俾資料你. 稍等.

評分

參與人數 2威望 +240 金錢 +240 收起 理由
小瑟 + 230 + 230
Msuper + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2017-7-1 10:25
原來 TAKEISHI SAN仲有篇專攻大阪, 不過又係冇哂相呢!!

https://post76.hk/thread-25336 ...

先給你這個很有用的資料~幾乎成個大阪既唱片鋪都晌晒度架啦. 你跟住黎行就實無走鷄.

http://imgur.com/9SNSnKp

http://imgur.com/zsUUWj6

http://imgur.com/e5RZuzp

http://imgur.com/OWZ4H4L

http://imgur.com/FM6QpEv

http://imgur.com/z64xqJA

評分

參與人數 3威望 +180 金錢 +620 收起 理由
小瑟 + 120 + 560
ernietse + 50 + 50 how many days shall we spend all stores?
Msuper + 10 + 10 tak兄成功勒,果然快手!讚!

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

前年去過北海道SAPPORO (薄野)都有BOOK OFF ,仲有其他CD/DVD /BLU-RAY 賣...
不過比老虎問連係北海道都唔放過買碟?

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
ernietse + 50 + 50 U shall train your tiger to buy+enjoy CD
takeishi + 10 + 10 去日本梗係搵碟架啦~唔通去觀光咩. 哈哈哈.

查看全部評分

DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Although this store is relatively small, I do found some good items

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
tlsk + 20 + 20 精彩報告

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

多謝分享

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

photobucket link 唔到相

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

reddog 發表於 2017-7-8 13:40
photobucket link 唔到相

PHOTOBUCKET 可以放棄佢啦. 以後都唔再用啦. 無拉拉要收錢.
轉晒D相去第二度啦. 呢家應該可以睇得到架啦, ENJOY

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

ernietse 發表於 2017-7-4 23:52
Although this store is relatively small, I do found some good items

這間就是我說心齎橋入口入, 中間望右手邊那間了。

店鋪面稱(只買二手碟的部份) , 大概有兩間半九龍灣HMV般大吧...

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ernietse + 50 + 50 你喺呢間舖買咗啲咩嘢碟, 展示畀我哋睇下啦.

查看全部評分