設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ropresident

[CAS音響] Atoll DAC 200

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 47# dunce

呢d野有事唔係睇表面既, 人人口味又唔同, 不過師兄你有聽過小弟套器材就唔會咁講

1萬

鉑金玩家

回復 50# chakat

應該咁講, 果到既setting唔係好岩小弟口味, 尤其一試小弟聽開果種, 所以就有此感覺.

師兄們不妨上去聽下, 佢果到都有呢隻碟的.

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  dunce

呢d野有事唔係睇表面既, 人人口味又唔同, 不過師兄你有聽過小弟套器材就唔會咁講 ...
ropresident 發表於 2012-3-20 00:59

我諗Dunce 兄(atoll會長)玩atoll比我地任何一個都要熟
sbt+sotm
Lucid 88/192
I Clock/DIY 原子鐘
YBA Passion int.100/LX-83
OPPO-93
Atohm GT1.0
Quad L-center
Os3
Nanosat
hrs-10

1萬

鉑金玩家

回復 53# sungyue

嘩~~~

師兄你唔講, 小弟真係唔知原來 Dunce 師兄係咁猛料, 真係要拜會一下先得啦

1萬

鉑金玩家

回復 47# dunce

Dunce 會長得閒一定要上黎小弟家中指點指點

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實牛羊個場上年時常上去,我自已耳,又唔覺得佢差係邊喎?反而覺得佢做到應有的立體感和密度。。。。 ...
chakat 發表於 2012-3-20 00:56

農夫話佢個場一邊係窗一邊係玻璃好彈聲
sbt+sotm
Lucid 88/192
I Clock/DIY 原子鐘
YBA Passion int.100/LX-83
OPPO-93
Atohm GT1.0
Quad L-center
Os3
Nanosat
hrs-10

1萬

鉑金玩家

回復 56# sungyue

都係嫁, 後面無反射用既牆. 係得前面可以做到野.
其餘三面都同一間普通既shop無咩分別.

要試得到應有既聲都唔易

科林玩家

又學到野… 多謝分享!

1萬

鉑金玩家

回復 59# carcarman

師兄太抬舉小弟了

小弟只係覺得萬丈高樓從地起, 好既聲音亦要先做好低頻, 呢句說話小弟好認同, 不過唔記得邊位前輩講過了.
尤其小弟喜歡爆掤既歌, 所以呢種音樂就好岩小弟口味.

當然, 70年代既碟都有唔少, 得閒relax 下都係個唔錯既選擇

進階玩家

回復 60# ropresident

ropresident兄,

大喇叭可以做出更大既壓迫力, 令你覺得好有氣勢, 但呢D係屬於AV音效型, 就如放個15吋SUBWOOFER, 一樣可以做到地動山搖. 所以如果你去追, 就應該去追求氣氛, 即係D人所講既貴氣. TELARC呢D碟係好音效型下, 有時間我會去農場到聽. 如果試呢類野, 我鍾意用埃及王子的.

好多時我地自己走錯都唔知的. 我以前都係唔識死, 拎住D器材去片農場D野的, 先知衰同被佢點醒左. 你唔好當佢係一般旺角SALES, 佢玩過好多牌子野,好有料的, 但先決條件, 要放低晒自己既主觀, 以前玩AV果D聲,唔好去追D音效型既野, 當由頭玩過, 做番好D基本功, 到時先再搵自己既口味. 唯一最大問題係, 到時就要用好多錢, 你對耳仔先收貨. :)

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
sungyue + 10 我很贊同

查看全部評分