設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tree

每當變幻時~ (實物圖在第二頁)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

睇到隔離版講8/22至上架

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

相片轉自asiandvdguide

星級玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽VIP勲章

69蚊入隻支持下

2萬

三潮玩家

J J

買就一定唔會勒!
借黎睇o下都仲有機會既Smilies010

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都入0左. 有馮水煩, 佢最後個幕做到都有d感人. :'(

2萬

三潮玩家

J J

每當變幻時報告
小含內容 ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ Select佢就睇到架啦:lol

一套不過不失既戲,好多以前既藝人或者明星仔客串,令我幾有親切感,故事隨左圍繞阿妙同魚佬外,亦都見證香港既變遷,不過唔算深入,令我有d感動位就係馮焠帆死果刻,但亦都只係輕描淡寫,諗住套戲由兩個歌星做主角,點都會有幾首歌穿插下,但最後只得一首o係結尾度,唔會刻意賣歌,做歌星同演戲點都要分開既,我鐘意!

睇完舒舒服服,唔會有乜特別感覺,因為我唔係賣魚或者o係舊墟街市做野,而時代變遷除左見到個日曆變左外,其他描寫都好似差唔多,覺得Eason做得唔錯,千嬅亦都收起佢大笑姑婆個look,但演技始終唔講得算有,值得講講陳苑琪使唔使淪落到要做妓女既角色呢,仲要露晒bar添,佢唔使呀話,話晒都唱得兩咀喎!

總結,港產片都算不錯,一睇無妨,但買我就唔會勒!同期上映仲有老港正傳同女人本色,聽講都係有提及香港既變遷,有空都要租黎睇睇至得。

Smilies010 Smilies010 Smilies010 Smilies010

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

套野唔同其他片比較都可以
我都覺得佢半桶水, 要見證香港又唔及金雞同老港
講街市又唔覺得有其鳴.因為其實呢類街市又唔係冇哂
我後而D老演員大材小用. 唔突出.極其量令套片冇咁CHEAP
千嬅同EASON段感情講得幾好,但係個收尾唔係咁好,感覺唔太強烈.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我今日都睇過, EASON真係做得好正, 非常好, 千嬅就始終都係例牌, 同意JJ講, 好多客串藝人有親切感GOOD, 如果 68蚊既當支持下買返屋企都可以呢!!!!Smilies018
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 LAWSON 於 2007-8-25 11:06 發表
套野唔同其他片比較都可以
我都覺得佢半桶水, 要見證香港又唔及金雞同老港
講街市又唔覺得有其鳴.因為其實呢類街市又唔係冇哂
我後而D老演員大材小用. 唔突出.極其量令套片冇咁CHEAP
千嬅同EASON段感情講得幾好,但係 ...

呢套真係唔係講見證香港, 果十年d香港大事, 當係親托下, 方便說明千化同Eason咁就十年啦.

街市戲都叫okay. 叫做有d小社區人情睇下啦.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

不過唔知大家有冇覺得佢個時序係出左小小問題.....?下面含內容呀!!(HI-LIGHT先睇到的)

佢之前話沙士攪到D人唔敢再去街市買野, 點知過多幾年, 千嬅做左化妝師之後, 又有一幕個個都帶口罩, 即係沙士啦, 又會咁既!!??
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.