設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] 【潮玩耳機知多少 ...會後討論】

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

首先一定要多ECT既安排啦, 借咁多耳機比我地試, 又送埋濕紙巾比我地抺耳膠, 唔係就個個都真係"耳屎交融"咯~~!! {:9_433:}
final audio既耳機比我感覺係細緻度高, 尤其是高音部份, 同人聲係比較前, 我自己就試咗adagio V同heaven c, 個人感覺鍾意後者多啲(都係貴啲). 只係大多係全新未煲過, 正如大王講, 起碼都煲返幾十粒鐘先有啲改為, 而cato哥就建議大家煲三四百粒鐘先(以PINK NOISE去煲好啲). 不過我估喜愛低音既朋友可能會覺得低音量較少, 亦都好似cut咗幾多低頻, 又可能係未煲關係啩~~~!!! {:9_408:}
最毒反而隻耳擴, 多謝odin兄借同一款耳擴一試, 早知唔試唔使心掛掛....太貴都係留返搬屋買嘢用....

最後多謝各版主容忍, 我地呢班以坐後排既(以雷恩為首!!)講咗太多有味笑話, 下次一定要趕雷恩大佬走~~!!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好正,主要明白左動圈同動鐵的分別

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 11# ykluk

陸兄~大家咁熟唔駛客氣啦!
分別大係因為個DAC完全脫離ipod /iphone 的控制,只係單純變成載具,音質當然大大提昇,黎緊應該少D人imod
下次拎埋隻耳筒過你玩 保証你聽到血都嘔埋{:9_407:}
DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

首先一定要多ECT既安排啦, 借咁多耳機比我地試, 又送埋濕紙巾比我地抺耳膠, 唔係就個個都真係"耳屎交融"咯~ ...
ykluk 發表於 2012-6-7 09:45

陸爺, 好明顯我係俾你"撻"著喇, 下次我地一齊走 XDDDDDDDDDDD
吾儕雖老且窮,
而道理貫心肝,
忠義填骨髓,
直須談笑於死生之際

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  ykluk

陸兄~大家咁熟唔駛客氣啦!
分別大係因為個DAC完全脫離ipod /iphone 的控制,只係 ...
odin1983 發表於 2012-6-7 12:14

咁毒既嘢唔好埋嚟住~~~我仲儲緊錢等收樓, 唔係搞唔掂間屋就比老婆收我皮~~~!!! {:9_434:}

3萬

白鑽玩家

陸爺, 好明顯我係俾你"撻"著喇, 下次我地一齊走 XDDDDDDDDDDD
雷因 發表於 2012-6-7 12:27

你錯喇雷恩大哥, 擺明係大王引"蛇"出"洞"啦~~!!!! {:9_407:}

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章

尋晩真係好開心,原來咁多位師兄都咁玩得!
講返耳機,試左heaven4,外型正,顏色靚,扁線型,音質方面中高頻都幾喜出望外,清晰清脆又無乜over,隔音亦幾得!
缺點係低音弱,耳機太重擔心行行下街會容易鬆,當然價錢平d就仲親民d!

建議活動時間可唔可以推遲半粒鐘甚至一粒鐘,好多時放唔到工就錯過呢d咁正既分享會!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10

查看全部評分

http://hk.myblog.yahoo.com/chichi-papa

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原來尋晚大家咁開心

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

錯過了咁好的活動.下次要參與先得

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 18# SonSon

你好似只係出現左1分鐘
DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2