設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Ken704

【Robynn & Kendy 首張專輯分享會】討論

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

頭場咁休閒寫意,尾場飯局就好似剛剛相反{:9_432:}{:9_430:}... 不過真係笑到肚爆 ,呢 d 飯局食多兩餐都無所謂。

唔好講笑, 會後飯局真係笑到肚爆~
ahnel 發表於 2012-6-25 00:14

聽Robynn & Kendy o既歌就好似響星期日o既下午響露天cafe歎一杯latte一樣, 又清新又舒服~

響香港 ...
ahnel 發表於 2012-6-25 00:09

黃金玩家

貼完片 貼下相先

評分

參與人數 5威望 +47 金錢 +10 收起 理由
sunboy + 10
阿正 + 9
lkljason + 8
rlwk2009 + 10
wil-wil + 10 + 10

查看全部評分

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

見到咁多師兄寫分享會後既感覺,我都想講講自己既感受!

我認識Robynn & Kendy 都係同其他師兄一樣由Youtube開始,主唱既歌就係你是我的女人,而家你只要o係 youtube search呢個歌名,除左華仔之外,你就會搵到Robynn & Kendy,可想而知話佢地紅爆網上真係係無錯,不過好可惜仍有唔小人係小上網,未聽過佢地既歌一d都唔出奇。有熱誠既歌手或者樂隊都唔小,要突圍而出一d都唔容易,好欣賞Robynn & Kendy唔走標奇立異路線,純以歌聲吸引大家既注意,呢樣野真係值得鼓勵!希望更多人會欣賞到佢地既悅耳歌聲。

呢次分享會其實我心中都有個問題想問下Robynn & Kendy,係關於翻唱歌既選擇,點知未開口Robynn & Kendy 已經自動波親自解畫,除左係搵d比較以熟能詳既hit歌外,原來有d都係由網友比意見黎選擇,希望下次能夠搵d冷門小小既歌。可能先入為主,始終覺得佢地唱你是我的女人係最溫柔最動聽。

最後想講多句,佢地唱Live既感染力比CD大好多,今次分享會無樂隊無靚音響伴奏,但出黎效果出奇的好,好配合Robynn & Kendy 既曲風,未能夠親身到現場睇佢地表演既朋友唯有暫時買住隻CD黎頂檔,但有機會一定要聽聽佢地唱Live,必定令大家喜出望外,希望黎緊會搞更多音樂會比我地d歌迷欣賞,當然最好同我地Post76一齊crossover搞啦!^^

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +25 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 5
sunboy + 10

查看全部評分

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

我又要分享, 當日收倒個pm 話有呢個專輯分享會, 咁岩我呢排又對音響有D興趣,
一心諗住去聽o下乜野係發燒音響, 同埋都響收音機聽過o下呢個新組合既歌同訪問...
覺得都好好聽好清新, 所以二話不說就拿拿淋報名參加.
當日去到現場, 聽制作單位播左隻碟入面既幾首歌, 可能我真係音響初哥唔識欣賞,
唔係好聽得出現場套o野同我屋企用馬仔聽收音機有乜大分別......
之後到主角現場演繹同一首小說伴咖啡既時候... 嘩...好好聽呀~~~~~~~
我終於聽得出個分別喇.... 好甜美既兩把聲音.....真係乜都抵番晒......

評分

參與人數 2威望 +16 金錢 +10 收起 理由
sunboy + 6

查看全部評分

黃金玩家

Robynn & Kendy既歌聲簡直係混濁都市中的一道清泉 洗滌我們心靈

評分

參與人數 2威望 +16 金錢 +10 收起 理由
sunboy + 6

查看全部評分

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

Robynn & Kendy既歌聲簡直係混濁都市中的一道清泉 洗滌我們心靈
ps2r33 發表於 2012-6-25 16:06

同意! 好在有Robynn & Kendy嘅歌聲陪伴,喺工廠工作中找回一點喜悅!
心情都好D, 諗野都快D...

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

題外話,唔知會唔會俾版主插 !!!
今早經過7仔見到本ezone有Robynn & Kendy做cover就買本睇下,點知...三本書中只有呢兩張相

好在我其實想睇相機嗰Part啫!!!

x

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

你少睇ezone, 有三張果期算多

題外話,唔知會唔會俾版主插 !!!
今早經過7仔見到本ezone有Robynn & Kendy做cover就買本睇下,點 ...
lampard 發表於 2012-6-25 19:12
Visit my graph
http://www.fotop.net/Benjamin

我的組合

Stereo System
AMP: Melody H34S
DAC: Eastern Electric Minimax Plus
SPK: JAS Audio Orior

AV System
AV AMP: Yamaha 3010
BDP: OPPO 93
Sub: Velodyne SPL-1000 Ultra

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

你少睇ezone, 有三張果期算多
benjamin 發表於 2012-6-25 19:34

咁真係要恭喜Robynn & Kendy啦! 呢本應該ching都巳入手???

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

咁真係要恭喜Robynn & Kendy啦! 呢本應該ching都巳入手???
lampard 發表於 2012-6-25 19:36

我通常都係偷同事既黎睇
Visit my graph
http://www.fotop.net/Benjamin

我的組合

Stereo System
AMP: Melody H34S
DAC: Eastern Electric Minimax Plus
SPK: JAS Audio Orior

AV System
AV AMP: Yamaha 3010
BDP: OPPO 93
Sub: Velodyne SPL-1000 Ultra